2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Ólomkapu – Vetítő

2017. június 29., csütörtök 11:17, frissítve: péntek 16:00

Adás:
2017. június 26–30., hétfő–péntek 11.05.
2017. július 2., vasárnap 23.05.

12 éven aluli nézőinknek nem ajánlott!

Hétfő: Magyar korridor – Varsó 1944 (ismétlés)
Rendező: Jamrik Levente
A varsói felkelést a náci vezérkar a keleti frontról visszavonuló II. magyar tartalék hadtesttel akarta leveretni. A 30 ezer fős magyar kontingens azonban kijátszotta katonai szövetségesét. A honvédek nemcsak jelentős mennyiségű lőszer-, élelmiszer- és gyógyszertámogatást nyújtottak a lengyel fővárosban harcoló Honi Hadseregnek, hanem át is akartak állni a felkelők oldalára.

Kedd: Gogo & George (ismétlés)
Rendező: Konecsny Emőke
Barátjuk volt a fél világ Habsburg Ottótól Charlie Chaplinig. Otthonuk volt az egész világ, New Yorktól Bejrútig. Dőry Ilona (Gogo) és Kovách György nem mindennapi szerelméről szól a film. „Mikor bejött az ajtón, azt mondtam: ez lesz a férjem” – mondja Gogo. Kovách György magyar származású amerikai ezredesnek sokat köszönhet a II. világháború utáni Magyarország. Az amerikai katonai misszió magyar tagozatának vezetőjeként ő hozta haza a Szent Jobbot 1945. augusztus 20-án.

Szerda: Próbajáték (ismétlés)
Rendező: Dobray György
Oláh Szebasztiánt, a Salgótarján 10 éves labdarúgóját az Eindhoven tehetségeket kutató menedzserei próbajátékra hívják Eindhovenbe. A film a bemutatkozó játékon szereplő kisfiú utazását és próbajátékát mutatja be.

Csütörtök: Helló, szia, csókolom! (ismétlés)
Rendező: Oláh Kata
Marikát és Janit közös szenvedélyük hozta össze. János és Ibolya egy nyugdíjas táncklubban ismerkedett meg. Karolina huszonéves nagyvárosi szingli, Tinderen ismerkedik. Film a szerelemről, a párkeresésről, egy szóval az életről.

Péntek: Ólomkapu (ismétlés)
Rendező: Gilberto Martinelli
A film Mindszenty József életének azt a szakaszát dolgozza fel, amit a hercegprímás az amerikai követségen, a Vatikánban és a bécsi Pázmáneumban töltött. Ezen évek alatt egyre erősebbé vált az a meggyőződése, hogy az egyház magára hagyja őt.

Vasárnap: Európa kis utcája
Rendező: Ambrus Emese
Zorkóczy Zenóbia öt év németországi tartózkodás után kisfiával hazatér székelyföldi falujába, hogy ott folytathassa előadói pályáját. Egyedül utazva, egyéni gyerekelőadásaival járja Erdély szórványtelepüléseinek iskoláit, kultúrházait. Zenó utazásai során betekintést nyerünk a romániai szórványban élő magyar gyerekek helyzetébe és a független előadói pálya életérzésébe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!