2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Pátria Nostra II. – Vetítő

2017. április 27., csütörtök 06:50, frissítve: csütörtök 06:50

Adás:
2017. április 24–28., hétfő–péntek 11.05
2017. április 25–29., kedd–szombat 2.00
2017. április 30., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőinknek nem ajánlott.


Hétfő: A köröstárkányi mészárlás (ismétlés)
Rendező: Vojtkó Ferenc

1919. január végén a helyi román gárdisták teljesen átvették a hatalmat a térség központjában, Belényesben. A majdnem színromán vidékeken zajló harcok egyik utolsó frontszakasza már Köröstárkány és Kisnyégerfalva határában volt. Utóbbi kettőben minden képzeletet felülmúló mészárlást rendeztek a románok, miután a Székely Hadosztály egységei visszavonultak. A román történetírás mindmáig elhallgatja vagy félremagyarázza az etnikai mészárlást.


Kedd: Herminamező árnyai – Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról (ismétlés)
Rendező: Zsigmond Dezső

1918. október 31-én a herminamezei Róheim-villában meggyilkolták gróf Tiszta Istvánt, a Magyar Királyság miniszterelnökét. Az oknyomozó történelmi krimi köntösébe bújtatott ismeretterjesztő film dr. Csere Péter jogász – a gyilkosság körülményeit feltáró – könyvét használja alapul, amely szerint Tisza István meggyilkolása nem spontán akció, hanem előre eltervezett politikai bűntett volt.


Szerda–csütörtök: Pátria Nostra I–II. (ismétlés)
Rendező: Nóvé Béla

Az 1956-os forradalom leverése után közel húszezer magyar kamasz ment felnőtt kísérő nélkül nyugatra. Sok tizenéves légiósnak állt és csakhamar a háborgó Algériában találta magát.


Péntek: A Drakula-dilemma (ismétlés)
Rendező: Lakatos Róbert, Felméri Cecília

A rendszerváltás után megjelentek Erdélyben a külföldiek, akik Drakula nyomait keresték. A helybéliek igyekeztek kielégíteni a külföldiek elvárásait. Besztercén például egy leleményes polgár egy panelházat alakított át Drakula-szállónak. A pincéjében magánijesztgetést is lehet rendelni, amelyet jobb híján a vendéglő pincére hajt végre Drakula-jelmezben. De várakat is kijelöltek a múlt helyszínének. Mára már egész iparág alakult ki a turizmus köntösébe öltöztetve.


Vasárnap: Az élet ára – a Weiss Manfréd család története I. rész
Rendezte: Katona Zsuzsa

A film a XX. század – ipar- és kultúrtörténetileg – egyik legjelentősebb családjának, Weiss Manfrédnek és utódainak a történetét dolgozza fel 1945-ig még élő hozzátartozók, történész szakértők, valamint számtalan korabeli dokumentum, archív anyag segítségével.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!