2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Csángók költője – Vetítő

2017. március 25., szombat 22:39, frissítve: szombat 22:41

Adás:
2017. március 20–24., hétfőpéntek, 11.05
2017. március 26., vasárnap, 23.05

Március 20., hétfő: Vasgyökerek (ismétlés)
Rendezte: Varga Ágota
Sipos József orvos önmaga szerint is ellentmondásos személyiség, megátalkodott lavírozó, akit még a Securitate sem tört meg. Elárult ember, de nem akar szembesülni az elárultatásával, és mindent megtesz azért, hogy ne érezze magát csalódottnak.

Március 21., kedd: Patria Nostra I.
Március 22., szerda: Patria Nostra II.

Rendezte: Nóvé Béla
Az 1956-os forradalom leverése után közel húszezer magyar kamasz ment felnőtt kísérő nélkül Nyugatra. Sok tizenéves légiósnak állt, és csakhamar a háborgó Algériában találta magát.

Március 23., csütörtök: Bibó-emlékkönyv (ismétlés)
Rendezte: Surányi Z. András
Az 1980-ban szamizdatként megjelent Bibó-emlékkönyv keletkezéstörténete máig sem kellő mélységben ismert, sokféle személyes indítéka és eszmei háttere egy sor fontos részletben ma sincs feltárva. A Dunatáj Alapítvány 2011 őszétől forgatott filmje ezt a régóta fennálló köztartozást kívánja leróni, a még élő szerzőket, szerkesztőket közös emlékezésre bírva.

Március 24. péntek: Hegyek és tengerek között: Teheránból Budapestre, Phuong a kicsilány (ismétlés)
Rendezte: Pálos György, Sós Kata, Gelléri Péter

A Katapult Film hatrészes dokumentumfilm-sorozatot készített Hegyek és tengerek között címmel. A széria hat, Magyarországra bevándorolt külföldi letelepedésének történetét mutatja be.

Március 26. vasárnap: Csángók költője
Rendezte: Czencz József
Filmünk főszereplője, Duma András csángó költő, aki archaikus nyelvezetű verseiben népe megrázó sorsát ábrázolva kiált a magyarság felé, segítséget remélve. Minden verse segélykiáltás a teljes pusztulás előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!