2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Elpusztítani mindent – Vetítő

2017. február 17., péntek 06:41, frissítve: péntek 06:41

Adás:
2017. február 13–17., hétfő–péntek 14.05
2017. február 19., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott!


Hétfő: Idegen pályán (ismétlés)
Rendező: Szakács Melinda

2012-ben az angol fővárosban élő Kondor Gábor eldöntötte, hogy egy magyar hölgyekből álló kézilabdacsapatot toboroz. 2013 februárjában megalakult a London Angels HC, amely nemcsak a közösségteremtést és a hobbiszintű játszadozást vállalta. Másfél évvel később a csapat megnyerte a másodosztály küzdelmeit, és feljutott az élvonalba.

 

Kedd: Game over – avagy hogyan öltük meg a magyar futballt? (ismétlés)
Rendezte: Novák Tamás

Akit rabul ejt, azt örökre fogva tartja a foci varázslata. De amikor meccset nézünk, keveset gondolunk arra, hogy mi és hogyan tartja fent ezt a hatalmas üzletet. Novák Tamás dokumentumfilmje az európai futball pénzügyi kihívásairól szól, és arról, hogy milyen veszélyei lehetnek a profi focira az online fogadások megjelenésének, s vajon megölheti-e a focit az online fogadási csalás, amelyet az UEFA elnöke egyik beszédében rákos daganatnak titulált a foci testén.

 

Szerda: Márai Sándor (ismétlés)
Rendezte: Sipos József

A film Márai Sándor világhírűvé lett alakját idézi fel interjúkon, filmbejátszásokon keresztül; megjelenítve az írót, az emigránst, az embert.

 

Csütörtök: Apa, hány éves vagy? (ismétlés)
Rendező: Papp Gábor Zsigmond

Sumonyi Zoltán József Attila-díjas magyar író, költő. A róla, neki szóló dokumentumfilmet fia, Papp Gábor Zsigmond rendező jegyzi.

 

Péntek: Elpusztítani mindent – Az ismeretlen polgárháború 1848/49 (ismétlés)
Rendező: Bicskei Éva

A filmalkotás műfaját tekintve egy lebilincselő, izgalmas történelmi ismeretterjesztő film, amely az 1848–49-es forradalom és szabadságharc egy alig ismert, tragikus eseménysorát dolgozza fel. Az alkotók az 1848 júniusa és 1849 májusa között Erdélyben kibontakozó etnikai konfliktusok vérengzésekig fajuló történeteit és a Délvidék két tragikus eseményét tárják fel.

 

Vasárnap: A Drakula dilemma
Rendező: Lakatos Róbert, Felméri Cecília

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!