2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A Balaton hullámain – Vetítő

2017. augusztus 18., péntek 14:30, frissítve: péntek 14:30

Adás:
2017. augusztus 14–18., hétfő–péntek 11.05
2017. augusztus 20., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott.

Hétfő: A legdélebbi magyarok (ismétlés)
Rendező: Vojtkó Ferenc
A film az al-dunai székelyek, azon belül a székelykeveiek egészen sajátságos történetét mutatja be. Kiderül az alkotásból, hogy az ausztráliai nagyváros, Melborune és Székelykeve között milyen kapcsolat van. A filmből megismerhetik a nézők az elvándoroltak kötődését, annak okát, hogy miért járnak vissza, és miért emlegetik még mindig könnyes szemmel a szülőfalujukat, ahol naponta küzdenek azért, hogy Székelykeve megőrizze identitását.

Kedd: Globál menü (ismétlés)
Rendezte: Novák Tamás
Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Az agrárgazdálkodás és az élelmiszeripar az elmúlt évszázadban drámai változásokon ment keresztül. A tömeggyártás eredményeképp a fogyasztók távol kerültek az ételük forrásától, úgy, hogy közben észre sem vették a folyamatot. A most felnövő generáció jelentős része el sem tudja képzelni, hogyan készül az az élelmiszer, amit nap mint nap fogyaszt.

Szerda: Az elveszett európai (ismétlés)
Rendező: Sipos József
Filmünk igyekszik megrajzolni a hősiesség pillanatai előtti Raoul Wallenberget. A korán árvaságra jutott gyermeket, aki az egyik legtehetősebb svéd család sarjaként a polgári világban sosem tudott érvényesülni. A férfit, aki az események furcsa összjátéka folytán egy magyar zsidónál kapott állást s került elszakíthatatlan, életre szóló kapcsolatba a zsidósággal.

Csütörtök: Az elhallgatott zenekar (ismétlés)
Rendező: Somogyvári Rudolf
1956 őszén az országot elhagyó menekültek között kiváló zenészek is voltak. Belőlük alakult meg Rozsnyai Zoltán karmester vezetésével a Filharmonia Hungarica. A szimfonikus zenekar a világhírű Doráti Antal és Yehudi Menuhin patronálásával meghódította a világot.


Péntek: A sárga csikó nyomában (ismétlés)
Rendező: Zágoni Bálint
Az 1910-es évek egyik legfontosabb magyar filmes műhelyének, a kolozsvári filmgyárnak az emléke sajnos nem él már a köztudatban. Ennek oka arra vezethető vissza, hogy az elkészült közel 70 játékfilmből ma mindössze négy tekinthető meg, a legtöbb értékes alkotásról csak kortárs tudósítások és jelenetfotók tanúskodnak. A film arra vállalkozik, hogy filmtörténészek együttműködésével, valamint archív felvételek, képanyagok felhasználásával ismertesse a kolozsvári filmes műhely hatéves működését.

Vasárnap: A Balaton hullámain
Rendező: Petényi Katalin, Kabay Barna

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!