2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mesterségem címere – Vetítő

2017. május 26., péntek 17:28, frissítve: péntek 17:28

Adás:
2017. május 22–26., hétfő–péntek 11.05
2017. május 28., vasárnap 23.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott

Hétfő: Próbajáték (ismétlés)
Rendező: Dobray György
Oláh Szebasztiánt, a Salgótarján tízéves labdarúgóját a PSV Eindhoven tehetségeket kutató menedzserei próbajátékra hívják a holland városba. A film a bemutatkozó játékon szereplő kisfiú utazását és próbajátékát mutatja be.


Kedd: Helló, szia, csókolom! (ismétlés)
Rendező: Oláh Kata
Marikát és Janit közös szenvedélyük hozta össze. János és Ibolya egy nyugdíjastáncklubban ismerkedett meg. Karolina huszonéves nagyvárosi szingli, Tinderen ismerkedik. Film a szerelemről, a párkeresésről, egyszóval az életről.


Szerda: Az élet ára – A Weiss Manfréd család története I. (ismétlés)
Csütörtök: Az élet ára – A Weiss Manfréd család története II. (ismétlés)
Rendező: Katona Zsuzsa

A film a 20. század ipar- és kultúrtörténetileg egyik legjelentősebb családjának, Weiss Manfrédnek és utódainak történetét dolgozza fel 1945-ig még élő hozzátartozók, történész szakértők, valamint számtalan korabeli dokumentum, archív anyag segítségével.


Péntek: A köröstárkányi mészárlás (ismétlés)
Rendező: Vojtkó Ferenc

1919. január végén a helyi román gárdisták teljesen átvették a hatalmat a térség központjában, Belényesben. A majdnem színromán vidékeken zajló harcok egyik utolsó frontszakasza már Köröstárkány és Kisnyégerfalva határában volt. Utóbbi kettőben minden képzeletet felülmúló mészárlást rendeztek a románok, miután a Székely Hadosztály egységei visszavonultak. A román történetírás mindmáig elhallgatja vagy félremagyarázza az etnikai mészárlást.


Vasárnap: Mesterségem címere
Rendező: Oláh Kata
Ismeretterjesztő filmünk különféle évszakokban mutatja be a napjainkban már kihalófélben lévő szakmák képviselőit Erdélyben. A Székelyföldön Rózsika néni, a gyergyóremetei malom tulajdonosa gyönyörű szőnyegeket sző; György János egyike a Székelyvarságon élő és dolgozó utolsó zsindelykészítő mestereknek; Koszta István az egyetlen citerakészítő a térségben; Serbán Déneshez jár mindenki, akinek a lovát patkolni kell, vagy valamit meg kell hegeszteni Etéd környékéről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!