2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A lehetetlen határán – Vetítő

2017. október 8., vasárnap 21:52, frissítve: hétfő 09:03

Adás:
2017. október 9–13., hétfő–péntek 11.05
2017. október 15., vasárnap 0.00

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott

Október 9., hétfő: A kamerás emberek (ismétlés)
Rendező: Siflis Zoltán
A mozi, a kinematográfia két közép-európai úttörőjének életéről és munkásságáról szól a film. Egyikük a cseh eredetű, osztrák származású, romániai születésű, Szabadkán letelepedett Lifka Sándor (1880–1952), másikuk a zombori születésű Bosnyák Ernő (1876–1963), akik múlhatatlan érdemeket szereztek az első mozielőadások, az első filmgyár és a filmgyártás megalapozása terén.

Október 10., kedd: Requiem a Római-partért (ismétlés)
Rendező: Mata János
Még két évtizeddel ezelőtt is a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma és a kispénzű budapestiek nyaraló- és kirándulóhelye volt a Római-part. Az utóbbi évtizedek azonban átalakították a környék arculatát, alighanem örökre megszüntetve valami nagyon emberit.

Október 11., szerda: Alla rustica
Rendező: Balogh Gábor
A film egy háromnapos időutazás története: az értelmiségivé lett fiú, érett férfiemberként hazatér szülőfalujába, hogy segítsen a gazdálkodáshoz még nyolcvanévesen is ragaszkodó apjának a kaszálásban.

Október 12., csütörtök: Szekondlájf
Rendező: Szalay Péter
Morricone, Bill Gates és Tarantino Pilisszentivánra tévedt... Az egész élet nem egy szürrealitás? Olyan világot alkot, amilyen programot betöltesz hús-vér szereplőkkel. Az élet egy piszok kemény játék, csak jó a grafikája.

Október 16., péntek: Az óperenciás tengeren is túl (ismétlés)
Rendező: Zsigmond Dezső
Szól a bükkhavasi templom harangja, búcsúzik a harangozótól. Nem gyászszertartás ez, inkább örömünnep. Karácsony Szabin gazdálkodó és felesége, Ibolya, a harangozó a világ másik felébe indul, az óperenciás tengeren is túlra. Lányuk, Enikő ugyanis a nyugat-ausztráliai Perth-be ment feleségül a szintén a Gyimesekből elszármazott Attilához. Vajon tényleg olyan paradicsomi ott minden, ahogy a télből az óceánparti nyárba csöppenő szülők látják? Meggyökerezhet-e egy gyimesi lány Ausztráliában?

Október 18., vasárnap: A lehetetlen határán (ismétlés)
Rendező: Topolánszky Tamás
A paralimpia mottója: a lélek mozgásban. Ha a lélek mozdul, a szándék, akarat, elszántság, céltudatosság és az érzelem feltör, a testet mozgásra, cselekvésre kényszeríti. De milyen lehet sportolni egy olyan világban, ahol a környezet erőteljes ritmust diktál, és törekvése: gyorsabban, magasabbra és egyre erőteljesebben? Dokumentumfilm öt hazai parasportolóról, akik életükkel, teljesítményeikkel példát mutatnak arra, hogy a lehetetlennek tűnő lehetséges.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!