2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háttérkép

Háttérkép: Drága-e a vakcina, mennyit ér egy emberélet?

A narratívák háborújában az a pusztító véleményfegyver, amit a vakcinák kapcsán is alkalmaz az ellenzék, az már valójában annak a végtelenül nemtelen törekvésnek a része, ami arról szól, hogy „minél rosszabb, annál jobb”, vagyis nem is ártana, ha összeomlana az ország, hisz akkor egyenes út vezetne a hatalomba – hangzott el Háttérkép című műsorunkban. Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász ezúttal is izgalmas témákról fejtette ki a véleményét Bayer Zsolt műsorvezetése mentén.

  • Háttérkép: Drága-e a vakcina, mennyit ér egy emberélet?

Talán nem ízléses, hogy egy ilyen járványhelyzetben valaki azt feszegeti, mennyibe is kerül egy adag vakcina, de ha már ezt teszi, akkor miért nem tudakolja mindjárt mellé azt, hogy mennyibe kerül egy ember ellátása az intenzív osztályon vagy a hetekig, akár hónapokig tartó rehabilitációja. Vagy éppen: mennyibe kerül egy munkaképes állampolgár sajnálatos halála?

Nem mehetünk el amellett sem, hogy Izrael háromszor előrébb jár az átoltottságban, mivel háromszor annyit fizetett egy adag vakcináért, így sokkal hamarabb sokkal többet kapott. A magyarországi ellenzék pedig jön azzal, hogy „bezzeg Izrael”. Ha az Orbán-kormány vett volna drágábban vakcinát, akkor az ellenzék nyilván azzal támadt volna, hogy „ez micsoda szörnyűség”.

Bayer Zsolt felvezetőjére reagálva Boros Imre úgy fogalmazott, a drága ellenzék mindig kioktat minket a piacról, de most azt elfelejtik, hiszen csak és kizárólag azt nézik, hogy egy adag vakcina mennyibe kerül.

Pedig a mögöttes tartalmaknak van igazán értelme, hiszen a vakcina az egyfajta védekezés, hogy élhessünk és akkor ezeket a költségtényezőket is be kellene kalkulálni, de ők felejthetővé teszik és helyette sunyi módon azt sugallják, hogy a 30 dolláros kínai vakcinán valaki zsebre vágja a zsozsót

– tette hozzá.

A téma kapcsán Bogár László emlékeztetett, a narratívák globális háborúját éljük, és ha a legalapvetőbb tényeket állandóan kétségbe vonják, majd mesterséges igazságokat terjesztik, akkor az nagyon nagy bajokhoz vezethet.

Kiemelte,

a vakcina ára a járvány hosszú távú összköltségein belül legfeljebb 1 százalékot éri el, ha pedig csak az árbeli eltéréseket nézzük, akkor ezrelékekről lehet beszélni.

Ezeken az ezrelékeken keresztül lehet még további káoszt és bizonytalanságot szítani, ami hihetetlenül felelőtlen viselkedés – tette hozzá.

Teljes adás:

 

További témáink:

Német tartományi választások és előjelek a szövetségi választásra

Adásunk első felében arról esett szó, hogy a németországi Baden-Württemberg tartományban a Zöldek, Rajna-vidék-Pfalz tartományban a szociáldemokraták kapták a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott helyi törvényhozási választáson.

Hazánk globalista kifosztása?

A kommunista globalizmus mennyire tekinthető előképének a mai neoliberális pusztító globalizmusnak?

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!