2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Háttérkép

Háttérkép: Amerika előtt két út áll

A Hír TV Háttérkép című műsorában ezen a héten az Egyesült Államokban uralkodó aggodalomkeltő állapotokról is beszélgetett vendégeivel Bogár Lászlóval és Boros Imrével Bayer Zsolt.

  • Háttérkép: Amerika előtt két út áll

Bayer Zsolt, a műsor házigazdája az első téma felvezetése előtt felidézte egy 1995-ös amerikai forgatását. Elmondta, hogy már akkor akadtak az Egyesült Államokban olyan területek, ahol az állam nem tudta garantálni senki biztonságát.

Most 25 év múltán pedig az autópályák mellett több helyen olyan táblák virítanak, amelyek arról tájékoztatják az utazókat, hogy mivel a rendőrség elveszítette a forrásait, bizonyos helyekre csak a saját felelősségükre léphetnek be. S ez alól nem kivétel Texas állam sem. Mindez azért is elgondolkoztató, mert 50 nap múlva elnökválasztás lesz

– hívta fel a figyelmet Bayer Zsolt.

Bogár László közgazdász erre azt reagálta, hogy ez azt jelenti, hogy a rend elemi szinten sem tartható fent, ez pedig nem túl nyugtató, hiszen a világ egyik vezető hatalmáról van szó. De meglátjuk, hogy a következő nap mit tartogat – szögezte le a közgazdász.

Boros Imre Rejtő Jenő sorait fűzte hozzá az elhangzottakhoz. A népszerű író egyik regényében egy helyről azt tartották, hogy oda belépni díjtalan, de kilépni bizonytalan. Majd a szakértő megjegyezte, hogy ide nekünk nem kellene eljutni, a rendet fent kellene tartani és végre tisztázni kellene társadalmi szinten, hogy melyek a szabadságjogok és melyek nem.  – húzta alá.

A beszélgetés során érintették azt az esetet is, amikor fényes nappal egy BLM-aktivista egy egész tárat rálőtt két rendőrre, azonban ez még nem volt elég, a zavargások kulcsfigurái még azt is meg akarták akadályozni, hogy a sérült rendőrök megfelelős orvosi ellátást kapjanak a kórházban.

Ezt követően Bogár László arról beszélt, hogy

Amerika előtt most két út áll: azonnali, totális mindent elpusztító polgárháború Trump megválasztása esetén vagy pedig kvázi az a polgárháborús helyzet, ahol a pusztítás kicsit rejtettebben, sokkal szabadabban mehet végbe

– hangsúlyozta.

Boros Imre ugyanakkor úgy látja, hogy a választási előkészületekben bizonyos hívószavaknak óriási a jelentősége. A közgazdász szerint Trump nagyon világosan kommunikál. Azt mondja:

én Nektek, családoknak küldöm a csekket, hogy kihúzzalak benneteket, mint választóimat a bajból. Ezek a politikusoknak a szeretnék a rosszul vezetett városvezetőknek és kormányzóknak küldeni. Persze, polgárháborús a helyzet.

A műsor második felében Bayer Zsolt vendégeivel „visszatért” Európába, és a Brexit döcögős folyamatát és annak hátterét vették alaposan szemügyre.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!