2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Csörte 20:20

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben - Joe Biden egy nagy közel-keleti háborút kockáztat, ha rosszul dönt + videó

Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor a moszkvater.com főszerkesztője voltak a vendégeink. Az adásban többek között arról is szó volt, hogy a Wall Street Journal szerint Lengyelország akadályozza az Északi Áramlat elleni merénylet vizsgálatát.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben - Joe Biden egy nagy közel-keleti háborút kockáztat, ha rosszul dönt + videó

Az Orosz Fegyveres Erők csapást mértek nagy hatótávolságú légi és tengeri precíziós fegyverekkel, - különösen a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerrel - az ukrán katonai-ipari komplexum létesítményeire – írja a TASZSZ hírügynökség az orosz védelmi tárcára hivatkozva. Ezt a rakétát felderíthetetlennek tartják, de az ukrán hadsereg múlt pénteken azt közölte, hogy a Patriot légvédelmi rendszernek köszönhetően tíz ilyen típusú orosz rakétát lőttek le. Tavaly májusban és júniusban is azt állította Kijev, hogy sikeresen elfogta a hiperszonikus Kinzsal rakétákat. A Kijev által állítólag múlt héten szintén megsemmisített Kinzsal-lal kapcsolatban Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka azt mondta: „Ha a rakéták célba találtak volna, a következmények katasztrofálisak lettek volna’’.

WSJ: Lengyelország bizonyítékokat titkolt el az Északi Áramlat szabotőrök országon belüli mozgásáról

Lengyelország nem igazán működött együtt az Északi Áramlat gázvezetékek szabotázsát vizsgáló nemzetközi nyomozó csoporttal - írja a Wall Street Journal. Varsó lassan adta ki az információkat, és visszatartotta a szabotőrök állítólagos lengyelországi mozgásával kapcsolatos kulcsfontosságú elemeket. Az európai nyomozók régóta úgy vélik, hogy a támadást Ukrajnából indították Lengyelországon keresztül, de a lengyel hatóságok együttműködésének hiánya miatt nem lehetett megállapítani, hogy a támadás a lengyel kormány tudtával vagy tudta nélkül történt-e annak idején. A vizsgálat nem talált semmilyen bizonyítékot, amely a lengyel kormányt a szabotázshoz kötné, és a nyomozók most abban reménykednek, hogy a decemberben hivatalba lépett új lengyel kormány együttműködőbb lesz. Jelenleg a gázvezetékek szabotázsáért Roman Cservinszkijt, az ukrán hadsereg egyik magas rangú tisztjét teszik felelőssé - a Washington Post és a Spiegel nyomozása szerint.

Az adás további témái:

  • Antony Blinken: Az Egyesült Államok 2024-ben is Ukrajna támogatásának folytatását ösztönzi majd a világban
  • Az ukrán fegyveres erők FPV drónokat használnak a tüzérségi lövedékek hiánya miatt
  • Az AP szerint más nemzetek is megpróbálhatják átvenni az Egyesült Államoktól az ukrajnai Patriot-rakéták szállítását
  • Ukrán volt főügyész: Ukrajna a háború kitörése óta 500 ezer katonát veszített
  • Ukrajna külföldön élő ukrán férfiakat akar toborozni a hadseregbe
  • Wall Street Journal: Lengyelország nem igazán működött együtt az Északi Áramlat gázvezetékek szabotázsát vizsgáló nemzetközi nyomozó csoporttal
  • Amerikai tisztviselők: Joe Biden egy nagy közel-keleti háborút kockáztat, ha rosszul dönt
  • Josep Borrell, az EU külügyi vezetője és Antony Blinken amerikai külügyminiszter a Közel-Keletre utazott

A teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!