2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Az aranyember

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – The Telegraph: az USA nukleáris fegyverek telepítésére készül az Egyesült Királyságba + videó

A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója volt a vendégünk. Az adásban szó volt többek között arról, hogy Joe Biden pénteken felfüggesztette az amerikai LNG-export termináljait a klímacélokra hivatkozva.

  • Háború Ukrajnában – The Telegraph: az USA nukleáris fegyverek telepítésére készül az Egyesült Királyságba + videó

Az Egyesült Államok 15 év után először nukleáris fegyverek telepítésére készül az Egyesült Királyságban, mivel az orosz fenyegetés növekszik – derül ki a The Telegraph által látott Pentagon-dokumentumokból. A Pentagon-iratokban szereplő beszerzési szerződésekből kiderült, hogy a Suffolkban lévő RAF Lakenheath új létesítményében az Egyesült Államok a hirosimai bombánál háromszor erősebb nukleáris robbanófejeket kíván elhelyezni a légibázison.

Oroszország kijelentette, hogy az amerikai fegyverek Nagy-Britanniába telepítését Moszkva „eszkalációnak” tekintené, és London „kompenzáló ellenintézkedésekkel” fog szembenézni. Ezt erősítette meg Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő is, a Háború Ukrajnában című műsorunkban.

Itt a korábban használt légibázisokon fogják elhelyezni, és lehet azt érzékelni, nem kell hozzá nagy fantázia, hogy erre az oroszok válaszolni fognak. Tehát ezt simán nem fogják lenyelni. Ennek a következménye elég egyértelmű: az atomfenyegetettség szintje növekszik. Na ez az, ami nekem nem nagyon tetszik.

Felfüggesztette a cseppfolyósított földgáz-export termináljainak működését az amerikai elnök pénteken. Joe Biden a klímakockázatokra hivatkozva szünetelteti az Egyesült Államok LNG-szállítását.

A zöldszervezetek ujjongtak, az ipari lobbi pedig ellenezte ezt a bejelentést, mondta Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója a Háború Ukrajnában című műsorunkban. Arról is beszámolt, hogy ez azért volt fontos lépés, mert Amerikában az energiaára nagyon fontos befolyásoló tényező a választások során.

Ha a földgázt kiszívja az export az amerikai belföldi piacról, akkor elkezd a belföldi földgázár felmenni. A választások előtt ennek döntő jelentősége lenne, mert Amerikában az energiaárak azok nagyon fontos befolyásoló tényezők egy választás során.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál extra - Izrael léte a tét + videó

Globál extra - Izrael léte a tét + videó

Előbb még 21 napos tűzszünetről adott ki közös nyilatkozatot az Egyesült Államok és Benjamin Nethanjhau, aztán a következő nap kemény támadást indított a Hezbollah ellen az izraeli elnök. Erről beszélt a Globál Extra című műsorunkban Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
Globál - A tiltott béke és ami mögötte van + videó

Globál - A tiltott béke és ami mögötte van + videó

Miért akadályozza meg újra és újra a magánpénz birodalom, hogy Oroszország békét kössön Európa legerősebb országával Németországgal. Erről beszélt a Globál című műsorban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!