2024. 07. 03. Szerda Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Putyin: az ukrán ellentámadás nem akadozik, hanem leállt

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy Lengyelország elkezdte kiadni az ukrán katonakorú férfiakat Ukrajnának.

  • Háború Ukrajnában – Putyin: az ukrán ellentámadás nem akadozik, hanem leállt

A tartalomból:

  • A lengyel hatóságok elkezdték kiadni az ukrán hatóságoknak azokat a hadköteles korú férfiakat, akik 2022. február 24. óta illegálisan hagyták el Ukrajnát – írja a Rzeczpospolita napilap. A lap szerint az Ukrajnával kötött megállapodás alapján Lengyelország már kiadta az ország azon állampolgárait, akik részt vesznek az illegális migránsok Európába csempészésében.
  • Eközben Ukrajnában már elkezdték mozgósítani az 50 év feletti férfiakat – jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökségre hivatkozva az Index. Szemtanúk szerint a busz-, vonat- és villamosmegállókban, üzletekben és parkokban osztogatják a katonai behívókat az ukránoknak.
  • Robotino: több mint 30 ezer ukrán katona veszett oda egy fél falu elfoglalásáért.
  • Reznyikov leköszönő védelmi miniszter elmondta, hogy eddig körülbelül 100 milliárd dollár támogatást kaptak külföldről.
  • Ismét lőtte Donyecket az ukrán hadsereg. Az orosz beszámolók szerint egy hatéves kislány is meghalt a rakétacsapásokban.
  • Az oroszok eközben bejelentették, hogy sikeresen kilőttek egy hiperszonikus Kinzhal rakétát egy Szuhoj Szu-35-ös csapásmérő repülőgépről.
  • A „Sátán-2” harckészültségben van – közölte Jurij Boriszov, az orosz Roszkoszmosz űrügynökség vezetője az orosz TASZSZ hírügynökség szerint. A Sarmat a régebbi ICBMS leváltására készült, és úgy vélik, hogy Oroszország legerősebb rakétája. A nyugaton "Sátán-2" néven emlegetett Sarmat hatótávolsága mintegy 11 000 mérföld. Orosz tisztviselők szerint a Sarmat akár 15 nukleáris robbanófejet is képes bevetni.
  • Az ukrán ellentámadás nem akadozik, hanem teljesen kudarcot vallott – közölte Putyin a török elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Szocsiban. Az orosz elnök ugyanakkor azt mondta Oroszország soha nem utasította el a tárgyalásokat és ezúttal sem teszi.
  • Erdogan és Putyin az előzetes hírek szerint főleg a most nem működő gabonaszerződésről tárgyaltak, amelyről az orosz elnök azt mondta, annak felmondására a nyugat kényszerítette.
  • Szerbiában kongresszust tartanak a BRICS-tagság feltételeiről és előnyeiről.
  • Az ígéretekkel ellentétben az idei tanévtől a kárpátaljai magyar iskolák már nem magyarok, hanem ukránok. Erről beszélt a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában – Háborús bűn-e egy strand bombázása? + videó

Háború Ukrajnában – Háborús bűn-e egy strand bombázása? + videó

Telefonon tárgyalt az orosz védelmi miniszter és a Pentagon vezetője. Az orosz híradások szerint a beszélgetést a Pentagon kezdeményezte a krími támadás után. Erről beszélt a Háború Ukrajnában című műsorban Bernek Ágnes geopolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!