2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Ukrajnában 27-ről 25 évre csökkentették a mozgósíthatósági életkort + videó

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legújabb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Ukrajnában 27-ről 25 évre csökkentették a mozgósíthatósági életkort + videó

Az ukrán erők az év eleje óta több mint 80 ezer katonát vesztettek – közölte kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hozzátéve, hogy az orosz hadsereg tovább csökkenti az ellenség harci potenciálját.

Több mint 14 ezer darab haditechnikai eszközt is megsemmisítettek az orosz erők január óta, köztük 1200 harckocsit és más páncélozott harcjárművet. Ugyanezen időszak alatt Moszkva mintegy 403 négyzetkilométernyi új orosz területet szabadított fel – mondta Sojgu az ország katonai vezetésével tartott konferenciahíváson.

„Alapvetően az orosz propaganda mindig is egy olyan képet igyekezett rajzolni, amiben a saját veszteségeiket csökkentették az ellenségét pedig felnagyították. igaz ez az ukrán félre is. Ebben nincs különbség. A háborús propaganda már csak ilyen. Abból a szempontból lehet igazságtartalma ennek az állításnak, hogy az ukrán részről érkező szavakból is az derül ki, hogy körülbelül 20-30 ezer emberre van szüksége havonta az ukrán hadseregnek ahhoz, hogy a működését fent tudja tartani. (…) Ha azt vesszük, hogy a 80 ezer fő az nem egy állandó vagy végleges veszteséget jelent, hanem sebesültek, halottak és eltűntek, ugye a klasszikus veszteség kategóriák, akkor ez akár igaz is lehet” – fogalmazott Somkuti Bálint, az MCC kutatója, biztonságpolitikai szakértő.

A BudaGabona ügyvezető igazgatója Kína befolyásáról beszélt a mezőgazdasági piac átrendeződése kapcsán.

„Elmennek Brazíliába, időnkét átjönnek Ukrajnába, Oroszországba, kötik a hosszútávú szerződéseket, mert nekik az alapvető biztonság kell. És ez a készletfelépítés az, amit láttunk az elmúlt 3-5 évben, amikor ők fokozatosan és stabilan a piacon voltak ezzel a 10-20 millió tonnás vételeikkel, de állandó jelenlétben voltak.” – mondta Bidló Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz: Milyen jövőképünk volt akkor a „nyugat”-ról? + videó

Ottó – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz: Milyen jövőképünk volt akkor a „nyugat”-ról? + videó

20 éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz: milyen reményeket fűztünk a csatlakozáshoz? Milyen képet mutatott a kétezres évek elején az európai közösség? Mit vártunk a csatlakozástól és milyen jövőképünk volt akkor a "nyugat"-ról? Schmidt Pál korábbi köztársasági elnököt, az első magyar jelöltekkel zajló uniós választás fideszes EP-listavezetőjét kérdeztük.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!