2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Svábkeringő 10:55

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Nyolcezer terroristával végzett az izraeli hadsereg + videó

Demkó Attila, Kiss Rajmund és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Nyolcezer terroristával végzett az izraeli hadsereg + videó

2024 a választások éve. Választ az Amerikai Egyesült Államok, választ Oroszország, az Európai Unió, Nagy-Britannia is, de most hétvégén még Tajvanon is választanak. Az eddigi elnök, aki az előző két ciklust vezette nem indulhat harmadszor. Helyette a pártja az alelnököt indítja.

„A progresszív párt jelöltje, tehát az eddigi elnöknek az utóda, illetve az alelnöke áll leginkább a függetlenség pártján a három jelölt közül és mögötte áll az Egyesült Államok is. (…) „

- mondta Demkó Attila, biztonságpolitikai szakértő.

„Biztosan nem 23 millió kínai etnikumú, a Kínai Köztársaság, művésznevén Tajvan lakóinak a jövőjéről fognak dönteni, bár ők úgy fognak az urnához indulni. Ha csak a regionális hatásait nézzük az is több milliárd ember. De nyugodtan mondhatjuk, hogy a Föld szinte minden lakóját érintheti, hogy a Kínai Köztársaság, Tajvan halad a nyugati, Washington barát külpolitikán és kormányzati politikán vagy pedig egy inkább Peking felé simuló, Pekinggel kiegyező politikát választ”

- mondta Kiss Rajmund, A MCC Dipolmáciai Műhely vezetője. De beszélt az amerikai és az orosz választásokról is.

Recep Tayyip Erdogan török elnök felajánlotta Zelenszkijnek, hogy közvetít az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon.

„Törökország ideális közvetítő lenne. (…) Nagyon fontos regionális középhatalomról beszélünk, amely jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal és jó kapcsolatot ápol Ukrajnával is, Tehát a bizalom mind a két oldalról valamilyen szinten megvan. (…) Én úgy látom, hogy Zelenszkij elnök nagyon nehezen tudna fordulni, hiszen imidzse az a győzelemre épült és ha leülnek tárgyalni az semmiképp sem lesz győzelem, hiszen területeket kell Ukrajnának de facto feladnia, de látszanak a fordulat jelei.” – fejtette ki a műsorban Demkó Attila.

Sikerült felszámolni a Hamász katonai szárnyát Észak-Gázában – ezt az izraeli hadsereg jelentette be. Közölték, hogy eddig nagyjából nyolcezer terroristával végeztek a térségben, és lefoglaltak több tízezer fegyvert, valamint több millió dokumentumot.

A Régióban járt Josep Borrell is. Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szombaton Bejrútban járt.
"Muszáj elkerülni a válság regionálissá duzzadását a Közel-Keleten. Libanonnak semmiképpen nem szabad belesodródnia egy regionális konfliktusba" - jelentette ki Josep Borrell a libanoni miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Egy olyan konfliktusból, amely már az egész térségre kiterjedt, senki nem kerülhet ki győztesen - tette hozzá. 

Ukránok millióit félemlítette meg egy magasrangú tisztségviselő. Azt állította biztosabb azoknak az ukránoknak a túlélési esélye, akik jelentkeznek a frontra, mint azoknak, akik jelenleg bujkálnak és nem hajlandóak harcba állni. Kárpátaljáról jelentkezett Dunda György, a HírTV tudósítója és többek között erről a fenyegetésről is beszélt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!