2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Európai Híradó 07:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben - Kinek a háborúja? Csapatostul menekülnek a katonák az európai hadseregekből+ videó

Franciaország kétezer fős katonai kontingenst készül Ukrajnába küldeni. A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor moszkvater.com főszerkesztője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben - Kinek a háborúja? Csapatostul menekülnek a katonák az európai hadseregekből+ videó

A tartalomból:

  • Franciaország kétezer fős katonai kontingenst készül Ukrajnába küldeni – közölte Szergej Nariskin, az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója. A TASS beszámolója szerint Nariskin úgy fogalmazott Franciaország jelenlegi vezetése nem törődik sem a hétköznapi franciák halálával, sem a tábornokok aggodalmaival.
  • Németország 500 millió euró értékben szállít fegyvereket és lőszert Ukrajnának – jelentette be kedden Boris Pistorius védelmi miniszter. A munkaerő- és lőszerhiány ellenére Berlin ígéretet tett arra, hogy idén 7 milliárd eurót fordít Ukrajna katonai támogatásra.
  • Az EU-nak újra kell gondolnia katonai stratégiáját, és drasztikusan fel kell gyorsítania védelmi termelését annak érdekében, hogy segítse Ukrajnát az Oroszországgal fennálló konfliktusban – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn. Felhívását akkor tette, amikor Kijev egyre gyakrabban figyelmeztet a lőszerhiányra.
  • Hakan Fidan török külügyminiszter úgy véli, hogy 2024-ben nem számíthatunk az ukrajnai válság rendezésére – számol be a TASS. Bokszmérkőzés folyik, ami nagyon drága. Fennáll a veszélye, hogy a konfliktus átterjed más régiókra, Kelet-Európára, Közép-Európára, szó esik az atomfegyverekről.
  • Az orosz és a belarusz sportolók nem vehetnek részt a párizsi olimpia nyitóünnepségén – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a France 24 szerint. A július 26-i megnyitón a szokásos stadionon belüli csapatfelvonulás helyett több ezer sportoló fog csónakokon haladni a Szajnán az Eiffel-torony felé.
  • A NATO legnagyobb bázisa épül Romániában, de nem ez az egyetlen bázis az országban. Hasonló bázisok létesültek már a Baltikumban és Lengyelországban is. Emellett különleges fejlemény, hogy csapatostul menekülnek a katonák az európai hadseregekből. 
  • Utakat zárnak le a lengyel gazdák országszerte. 500 településen 70 ezer tiltakozó mozdul meg. Erről az RMF24 számolt be. A gazdák tiltakozást terveznek az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon, valamint a városközpontokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!