2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Radar 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és a Közel-Keleten – Putyin elrendelte a MiG–31-esek telepítését a Földközi-tenger térségébe

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Kusai Sándor volt pekingi nagykövet és Vukics Ferenc katonai szakértő voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy adhat-e okot aggodalomra a fokozódó katonai jelenlét a Földközi-tengeren.

  • Háború Ukrajnában és a Közel-Keleten – Putyin elrendelte a MiG–31-esek telepítését a Földközi-tenger térségébe

A tartalomból:

  • Súlyos légicsata dúl a Donyeck megyei Avgyijivka környékén, az orosz erők légitámogatással próbálják körülzárni a települést. Az ukrán erők az elmúlt tíz nap alatt öt orosz repülőgépet semmisítettek meg a régióban – közölte a dél-kelet ukrajnai irányvonal sajtóközpontja.
  • Az Orosz Védelmi Minisztérium jelentése szerint Szu-27-es vadászgépek akadályozták meg az orosz államhatár megsértését, melyet egy RC-135 típusú repülőgép és a brit légierő két Typhoon vadászgépe kísérelt meg a Fekete-tenger felett.
  • Emmanuel Macron megerősítette, hogy támogatja Ukrajnát, a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során.
  • Oroszország reagál arra hogy amerikai repülőgép-hordozó csapásmérő csoportok jelentek meg a Földközi-tengeren. Vlagyimir Putyin elrendelte a Kinzhal fegyverzetű MiG-31-esek telepítését a térségben.
  • Közel 100 milliárd dolláros beruházási csomagról állapodott meg a kínai és az orosz elnök. Nem sokat árult el Putyin a kínai elnökkel folytatott több mint három órás tárgyalásáról, amelyet az Egy övezet, egy út kezdeményezés szerdai csúcstalálkozóján tartottak. A kínai média azonban mérföldkőként írta le a Hszi Csin-ping elnökkel folytatott megbeszélést.
  • Kétoldalú tárgyalást folytatott Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal Pekingben, az Egy övezet, egy út fórumon. A két vezető egyeztetett a magyar–orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások, valamint a nukleáris energia területén. Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta. A Korrespondent beszámolója szerint Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Oroszország és Magyarország kapcsolatai „megmaradnak és fejlődnek”.
  • Az Egy övezet, egy út kezdeményezés szerdai csúcstalálkozójáról a magyar miniszterelnök azt mondta: Meggyőződésünk, hogy ez olyan kezdeményezés, amely megváltoztatja a világot, megváltoztatja a világgazdaságot, és olyanná alakítja, amely több ember jólétét szolgálja, mint korábban. Orbán Viktor hangsúlyozta: Kína a jövőben is számíthat arra, hogy az európai politikai vitáktól függetlenül Magyarország része marad a kezdeményezésnek, és keresi az együttműködést Pekinggel.
  • Egy amerikai hadihajó a Vörös-tengeren több rakétát és drónt lőtt le, amelyek feltehetően Izraeli célpontok felé tarthattak – közölte éjjel az amerikai védelmi minisztérium szóvivője. A térségbe vezényelt amerikai erők fokozott készültségben vannak az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok tevékenysége miatt.
  • Közben nem tudni, hogy megnyitják-e ma a rafahi átkelőt, és eljutnak-e a segélyszállítmányokat Gázába, annak ellenére, hogy Joe Biden, bejelentése szerint, a humanitárius folyosó biztosítása érdekében utazott Izraelbe, jelentette a Times of Israel. Az izraeli védelmi miniszter tegnap azt mondta a csapatoknak, hogy: „Gázát most messziről látod, hamarosan belülről is látni fogod. Jön a parancs.” Eddig több, mint 3700-an haltak meg a gázai övezetben, közülük 1524 gyermek.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Árvízi védművek tekintetében a főváros egy helyben toporog + videó

Hatalmas víztömeggel megérkezett az ár Budapestre, a védekezés most a legintenzívebb, Karácsony Gergelyt ugyanakkor a jelek szerint nem ragadta magával a tettvágy. A főpolgármester a római-parti mobli gát ügyében az ATV-nek úgy fogalmazott: a védművet előbb-utóbb meg kell csinálni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!