2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Elfogyhat az Ukrajna támogatására szánt amerikai pénz

Skype-on kapcsoltuk Stier Gábort, a Moszkvater.com főszerkesztőjét, a stúdióban pedig vendégünk volt Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő valamint Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője. Műsorvezető: Ferkó Dániel. 

  • Háború Ukrajnában - Elfogyhat az Ukrajna támogatására szánt amerikai pénz

A tartalomból: 

  • Csapást mértek az oroszok a harkovi régióban lévő Borovaya falura az éjjel, és tüzérségi tűzzel támadták a Dnyipropetrovszki Nikopolt. Közben Oroszország 31 Ukrajnából indított drónt lőtt le az éjszaka folyamán az Ukrajnával határos Belgorod, Brjanszk és Kurszk régiók felett.
  • NATO-kontingens érkezett az ukrán határra Kijev támogatására, derül ki a közzétett felvételekből. Több mint 2000 NATO-katona erősíti a biztonságot a fehérorosz-ukrán határon lévő orosz csapatok jelenléte miatt.
  • Sajtóinformációk szerint probléma adódott az ukrajnai Rivne atomerőművében újonnan használt amerikai Westinghouse-fűtőelemekkel. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökséghez azonban úgy tudjuk, nem érkezett bejelentés. A rivnei atomerőműben szeptember elején töltötték be először a Westinghouse által gyártott üzemanyag-kazettákat egy VVER-440-es reaktorba. A mindig is orosz gyártású fűtőelemeket használó VVER-440-es reaktorok fűtőanyag-kazettáinak lecserélése egy 2020 szeptemberében aláírt szerződés eredményeként jött létre.
  • Jevgenyij Prigozsin fia "átveszi a Wagner parancsnokságát" - írja a The Telegraph a milicíához köthető csoportokra hivatkozva. A cikk szerint Jevgenyij Prigozsin fia vette át a Wagner-csoport irányítását, és tárgyal Moszkvával harcosainak visszaküldéséről. A The Telegraph úgy értesült, hogy az ifjabb Prigozsin már tárgyalásba is kezdett az orosz Nemzeti Gárdával: hozzájuk betagozódva térnének vissza Ukrajnába anélkül, hogy szerződést írnának alá az orosz védelmi minisztériummal. Más források úgy vélik, mindez nem igaz. 
  • Joe Biden amerikai elnök telefonon tárgyalt az Európai Unió, a G7 és a NATO-blokk vezetőivel Ukrajna lőszer- és fegyverszállításáról, valamint Kijevnek nyújtott gazdasági segítségről. Eközben a Pentagon figyelmeztette a Kongresszust, hogy elfogy az Ukrajna támogatására szánt pénz.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!