2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az USA ukrajnai nagykövete szerint Amerikának elegendő erőforrása van Ukrajna és Izrael támogatásához is

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy ki nyer és ki veszít a nagyhatalmi erők közül az egyre több áldozatot követelő izraeli háborúban.

  • Háború Ukrajnában: Az USA ukrajnai nagykövete szerint Amerikának elegendő erőforrása van Ukrajna és Izrael támogatásához is

A tartalomból:

  • Immár 22-re emelkedett azoknak az amerikai állampolgároknak a száma, akik meghaltak az izraeli-palesztin konfliktusban, további 17 amerikai sorsáról pedig nem tudnak – közölte az amerikai külügyminisztérium.
  • John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője szerdán arról számolt be, hogy egy "maroknyi" amerikai állampolgár van a Hamász fogságában. Kirby, megerősítette azt az információt, hogy hosszú időre tervezett bevetésre indul a térségbe az amerikai hadsereg második repülőgép-anyahajó és csapásmérő csoportja, az Eisenhower, miután a USS Gerald R. Ford már elérte a Földközi-tenger keleti részét.
  • Mára pedig a görög Psara fregatt is csatlakozik a NATO-haderőhöz, írja az egyik görög információs portál.
  • Az USA-nak elegendő erőforrása van ahhoz, hogy egyszerre támogassa Ukrajnát és Izraelt. Erről beszélt Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója – jegyezte meg Bridget Brink, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete a Twitteren .
  • Eközben az NBC arról ír, hogy a Fehér Ház és a törvényhozók mérlegelik Ukrajna és Izrael segélyeinek összekapcsolását. A stratégia hozzájárulhat a republikánusok ellenkezése ellenére is a további ukrajnai finanszírozás biztosításához – mondták a Fehér Ház tisztviselői.
  • Benjamin Netanjahu miniszterelnök, Benny Gantz, a Nemzeti Egység Párt vezetője és Yoav Gallant védelmi miniszter szerdán késő este közös nyilatkozatot tett, amelyben bejelentették egy rendkívüli kormány létrehozását a Hamász meglepetésszerű támadását követően. "Izrael népe egységes, és ma a kormánya is egységes. Vállvetve fogunk dolgozni Izrael polgáraiért" – mondta Netanjahu.
  • Gallant védelmi miniszter pedig közölte, „Megkezdtük offenzívánkat. El fogjuk törölni ezt a Hamász nevű entitást, az ISIS-t a föld színéről. Győzni fogunk... Ez nem a nehéz kérdések ideje, hanem a világos válaszok ideje a csatatéren. Ha szükséges, más entitások is megtapasztalják az erőnket." – mondta az izraeli védelmi miniszter.
  • Valószínűleg jövőre is folytatódik az OPEC+ országok olajkitermelése – jelentette ki Putyin a moszkvai energiakonferencián. Az orosz elnök arra figyelmeztetett, hogy a közel-keleti összecsapások az olajexportra is kihathatnak, ami magasabb szállítási és biztosítási költségekkel jár.
  • Mi lesz a Briksz-el? Tehetnénk fel a kérdést, miután az izraeli háború szinte egy nap alatt átalakította, vagy legalább is kérdőjelekkel rakta tele a közel-keleti államok eddigi közeledését. A szövetség összekovácsolójának tartott Kína ugyanis elérte például, hogy Szaúd-Arábia és Irán idén tavasszal történelmi jelentőségű békét kössön egymással, amely, ha megszilárdul, azzal igencsak jól járhat Jemen, Libanon és Szíria, viszont katasztrofálisan Izrael – írja a The Guardian.

Műsorvezető: Virághalmy Sarolta

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!