2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Globál

Globál: Oltási kampányban a világ

„Az európai gyógyszerügyi hatóság hihetetlen alapossággal vizsgálja meg, hogy ezek a vakcinák tényleg biztonságosak, tényleg hatékonyak legyenek” – hangsúlyozta Dr. Kis Zoltánt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa a Globál mai adásának első vendége.

  • Globál: Oltási kampányban a világ

Oltási kampányban a világ - egyre több állam kezdi meg a koronavírus-elleni vakcinák beadását. Hogyan áll Európa? Többek között erről szólt a Globál mai adása.

Kína, az Egyesült Államok, Izrael, Oroszország és Nagy-Britannia gyorsította be leginkább az oltási programját decemberben. Először a kritikus szektorokban dolgozók és a veszélyeztetettek kapnak, majd jöhet a lakosság tömeges oltása. Ugyanakkor az Európai Unióban eddig nagyon keveseknek jutott védelem.

Gantner Barnabás műsorvezető első vendége Dr. Kis Zoltánt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa volt. Hogyan áll az európai országok oltottsága? Mennyre lehet az oltások beadását felgyorsítani? Lehetséges, hogy a lassúság oka az óvatosság? Többek között ezekre a kérdésekre is keresték a választ beszélgetésük során.

Egyre több a kritikus hang az Európai Unió vakcianelosztási stratégiájával kapcsolatban. Politikusok, szakemberek gondolják úgy, hogy kevés az oltóanyag, nem megfelelő a leszállítás és adminisztrációs problémák hátráltatják az oltást a tagországokban. Kovács Attilával, az Alapjogokért Központ projektvezetőjével folytattuk műsorunkat.

Néhány államhoz képest le van az EU maradva oltásszámban. Mennyiben lehet ezt az európai bürokráciára fogni? Nem lehet, hogy csak óvatosak, esetleg az európai egészségügyi sztenderdek talán szigorúbbak, mint mondjuk Ázsiában? – kezdte a beszélgetést a Globál második vendégével Gantner Barnabás műsorvezető.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

Donald Trump tarol az előválasztásokon! Ha ismét ő lesz az amerikai elnök kiebrudalják-e végre a pénzügyi háttérhatalmat az Egyesült Államokból? Erről is beszélgetett Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.
Globál: Távozik hivatalából Victoria Nuland + videó

Globál: Távozik hivatalából Victoria Nuland + videó

Lemondott a kijevi Majdan zavargások főrendezőjének tartott Victoria Nuland, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese. A történtekről Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal beszélgettünk a Globálban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!