2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Credo

Credo: Nagypéntek Jézusnak a szeretetéről szól

Ma arra emlékeztünk, hogy Jézus Krisztus önként vállalta a kereszthalált, de három napra rá feltámadt, megváltva bűneiből az egész emberiséget. Földi-Kovács Andrea vendégei Molnár Ambrus református lelkész, Tokodi László domonkos rendi szerzetes, Csókay András idegsebész és Bajcsi Norbert voltak, akinek az élettörténete volt nagyon tanulásgos.

  • Credo: Nagypéntek Jézusnak a szeretetéről szól

 

Már több mint másfél évtizede, hogy elementáris erővel mutatta be Jézus szenvedéstörténetét Mel Gibson Passió című filmje. Kevesen tudják, hogy a forgatás alatt a Júdást alakító színész megtért, a főszereplő Jim Caviezel pedig a bemutató után tanúságot tett: most ebből tekintsenek meg egy rövid részletet.

Nincs az a rossz helyzet, nincs az a bűn, amelyből Isten ne tudna megsegíteni. Az élettörténetemmel a hasonló problémákkal küzdőket tudom segíteni, Isten segítségével együtt

– mondta az egykor drogproblémákkal küzdő Bajcsi Norbert.

Nagypéntek Jézusnak a szeretetéről szól, hogy annyira szereti az embert, hogy képes önmagát is odaadni érte. Nagypénteken azt a szeretetet láthatjuk, hogy Jézus jobban szeret minket, mint mi saját magunkat

- fejtette ki Molnár Ambrus református lelkész.

Isten azelőtt megoldotta a bűneinket, mielőtt mi azt megtettük volna. Ez egy megelőző szeretet részéről. Végtelen szeretettel áll hozzánk. Isten megmutatja a teljességet

– tette hozzá Tokodi László domonkos rendi szerzetes.

Nekünk laikusoknak az a feladatunk, hogy az életünkkel, életünk eseményeivel hirdessük az evangéliumot – hogyan estünk bűnbe és hogyan kaptunk megbocsátást

- emelte ki Csókay András idegsebész.

Teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!