2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Célpont

Célpontban a mikroadományok + videó

Meggyanúsíthatta a 99 Mozgalom félmilliárdos bűnügyével összefüggésben Karácsony Gergely pénzhordó emberét A NAV.

  • Célpontban a mikroadományok + videó

Perjés Gábor, Karácsony pénzhordó embere, Tordai Csaba Karácsony jogi főtanácsadója és Karácsony Gergely főpolgármester. A felsorolt három személy kulcsszerepet játszik a 99 Mozgalomban és mozgalom gyanús pénzügyeiben. A témával rengeteget foglalkozott már a sajtó, voltak már házkutatások az üggyel összefüggésben pedig a NAV meggyanúsíthatta Perjés Gábort.

A párbeszédes Perjés, akit Bajnai Gordon közel álló személyként emlegetnek, tizenkilenc alkalommal több mint fél milliárd forint összegű pénzt fizetett be a számlára. A jelentés szerint azonban nem csak forint került az adományokba. A mintegy félmilliárd forint értékű adomány forrása egyelőre azonban nem ismert.

Az adománygyűjtő ládát azóta sem mutatták be a szélesebb nyilvánosságnak, és Perjés azt sem árulta el, hogy kitől kapta a pénzt. Ami biztos volt, hogy az ügyben a 99 Mozgalom számlavezetője, az OTP is feljelentést tett. A bank szerint, az adományládákba nem férhetett bele annyi pénz, amennyi a Perjés által bemutatott jegyzőkönyveken szerepelt. Ráadásul az is kiderült, hogy a nagyrészt euróban és fontban lévő bankjegyek újak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak voltak.

Az ügyben végül költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt indult nyomozás. Perjés Gábornál pedig házkutatást tartottak tavaly novemberben.

Az ügynek most új lendületet adott az, hogy gyanúsítottként hallgattak ki egy embert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom ötszázmilliós „mikroadományaival” kapcsolatban. A sajtó kérdéseire azonban bővebb tájékoztatás a nyomozás érdekeire való tekintettel nem ad a Fővárosi Főügyészség. A Magyar Nemzet szerint azonban az említett személy, akit kihallgattak nem más mint Perjés Gábor.

Teljes riport: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!