2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Ekkora gázra nem számítottak

2012. augusztus 3., péntek 19:59, frissítve: péntek 21:24

Aratás után. Exportra is jut a magyar búzából, mégis drágul mind a liszt, mind a kenyér. A húsipar is áremelésen gondolkodik a hőség okozta károk és a takarmány drágulása miatt. Dollármilliárdok és századmásodpercek – megasportesemény megaberuházásokkal. Mekkorát üt a londoni olimpia gazdasági szempontból? Vendégünk Almássy Tibor, a PwC Magyarország cégtársa. Ekkora gázra nem számítottak azok, aki autójukat LPG-üzemre alakíttatták át. A környezetbarát üzemanyag jövedéki adója januártól emelkedik. A sűrített földgáz, az úgynevezett CNG azonban még sokáig nulla forinttal adózik.  

A gazdaságban a kétszer kettő nem működik – az eredmény néha öt, de van, amikor csak három. És ha van nyertes, mindig van vesztes is. Zsebbe vágó kérdések miértjeire keresünk választ, az okokat kutatjuk, a törvényhozókat pedig szembesítjük döntéseik következményével. Gazdasági magazinunkban a valósággal és a hozzáadott értékkel, az emberrel számolunk. Válságról szólnak a hírek, évtizedes lassú kilábalásról – gazdasági hatalmak buknak és eddig mintaként emlegetett országok mondanak csődöt. Államadóssághegyek kényszerítik térdre az eurózónát és az eurót. A sodrásban Magyarország a saját útját járja. A leckét a mindennapok adják fel, de van-e mozgástér, és mi a megoldás? Miért vagyunk sebezhetőek, és hogyan maradhatunk talpon? Ki nyer, és ki veszít? Hogyan lesznek új munkahelyek, és mennyit ér a pénzünk holnap? Miért fontos a költségvetési hiány vagy az államadósság csökkentése, és hogyan lehet hatékonyabbá tenni a nagy állami ellátórendszereket?


Bruttó – amibe minden belefér, a kisemberek problémájától az ország helyzetéig. Gazdaságról magyarul hétről hétre a Hír TV-ben.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!