2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Bayer show

Bayer show – Ifj. Lomnici Zoltán: Az hogyan lehetséges, hogy a brüsszeli pénzekről Washingtonban döntenek? + videó

A vasárnapi Bayer show vendége ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász volt, akivel Brüsszel zsarolási gyakorlatáról, Macron elnök hajmeresztő kijelentéséről és az európai közpénzekkel való visszaélésekről is beszélgetett Bayer Zsolt.

  • Bayer show – Ifj. Lomnici Zoltán: Az hogyan lehetséges, hogy a brüsszeli pénzekről Washingtonban döntenek? + videó

Az adásban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász elmondta véleményét Macron elnök azon ötletéről, hogy küldhetnénk NATO-katonákat Ukrajnába:

Itt alapvetően mégiscsak arról van szó, hogy húzogatják annak a bizonyos oroszlánnak úgy a bajszát, hogy közben üzletelnek vele. Tehát engem ebben az egészben ez a szemfényvesztés bosszant föl. Nem az leginkább, hogy a Bering-szorosnál is tudnának ezek a kiválóságok küzdeni, én ezt mindig elmondom, édesanyám földrajztanár, megnézzük, ott olyan jól lehetne háborúzgatni, és kihagynák Európát. Elnézést, hogy erre mindig visszatérek. De az, hogy közben ezer és egy formában úgy, hogy francia cégek tucatjai, százai ott maradtak Oroszországban, szemfényvesztés és képmutatás keretében hergelik az európaiakat, szerintem ez már az undorítóság határát súrolja. Ez mind a közvéleménynek szól.

Nem tudom, hogy Macron, akinek hát úgy alakult, hogy nincs gyermeke mondjuk a gyermekét elküldeni egy ilyen háborúba.

A beszélgetésben kitértek arra is, hogy Lengyelországot továbbra is zsarolják az uniós pénzek visszatartásával.

Nézzük meg most Lengyelországot, még azért függőben tartják azokat a pénzeket, hiszen például az ukrán gabonával szembeni ellenállás letörése nem sikerül Tusknak, és ez egy olyan faktor, amit nem tűrnek.

Tehát csak a totális lefekvés, meghunyászkodás attitűdjét fogadják el, és ha ez megtörténik, akkor majd fognak jönni a pénzek. De az hogyan lehetséges, hogy a brüsszeli pénzekről mondjuk adott esetben Washingtonban döntenek? Ezt ki lehet mondani 2024-ben? Talán igen.

– hangsúlyozta az alkotmányjogász. 

Ifj. Lomnici Zoltán elmondta, hogy jelenleg az európai közpénzekkel való visszaéléseket senki sem vizsgálja ki az Európai Unióban. 

Amit a közpénz-fetisisztáktól szoktam volt magamban megkérdezni leginkább, hogy az európai közpénzzel való súlyos visszaélések, azok mikor kerülnek kivizsgálásra? Mert itt mindent, amit mondasz, emögött például az van, hogy Brüsszel fogja, és önkényesen kiválasztja, na nem a HírTV-t vagy a Magyar Nemzetet, hanem a Telexet és a 444-et, és támogatja őket. A magyar kormánnyal szemben egyoldalúan kritikus sajtót támogatja, a túloldalt pedig nem.

Akkor meg lehet kérdezni, hogy az európai közpénzzel való sáfárkodásnak ki az ellenőre. Gyorsan utánanézünk. Van egy ilyen, hogy Európai Számvevőszék, nagyon jó. Mit csinál ez az Európai Számvevőszék? Ja, semmit.

Tehát nincs semmilyen szankciós jogköre az Európai Számvevőszéknek az európai költések fölött, és nézhetjük végig a többi intézményt, Europol, Eurojust, európai ombudsman, OLAF, európai ügyészség. Az egyik több millió euróból fenntartott intézmény sem hivatott arra, hogy a brüsszeli szerveket bármilyen módon szankcionálja, és amikor a magyar kormány belengette, hogy a soros elnökség alatt majd esetleg megkavarja itt a lapokat és mögé néz a folyamatoknak, erre a legdemokratikusabb válasz érkezett: vonjuk meg a soros elnökség jogát a magyaroktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!