2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Bayer show

Deutsch Tamás: Magyarországtól lesz hangos az Európai Parlament, Lengyelország ügyében pedig kussolnak + videó

A következő strasbourgi plenáris ülés, a nettó magyargyűlölő, hazugságokra és rágalmakra építő magyar vita lesz megint - fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Bayer show-ban. A beszélgetés során Bayer Zsolt műsorvezető és a politikus természetesen nem ment el a botrányos lengyelországi események mellett sem.

  • Deutsch Tamás: Magyarországtól lesz hangos az Európai Parlament, Lengyelország ügyében pedig kussolnak + videó

Deutsch Tamás kiemelte, a strasbourgi plenáris ülésen további majdnem egy tucatnyi előterjesztésben a magyar dollárbaloldal, a Gyurcsányék által kitalált, évek óta szajkózott hazugságok újra meg lesznek ismételve, vagy pedig a brüsszeli bürokrácia által jól ismert rágalmak és politikai zsarolások fognak elhangozni. 

A EP-képviselő felsorolta,

tárgyalás lesz az európai tudomány helyzetéről, az előterjesztés szerint arról, hogy állítólag  Magyarország betiltotta a Soros-egyetemet, pedig nincs betiltva, a CEU ott van a belvárosban. Szó lesz a korrupcióról, de nem az Eva Kaili-botrányról (...) hanem természetesen megint Magyarországról van szó. 

Deutsch Tamás megjegyezte, 

Katarina Barley, német szociáldemokrata politikus, az Európai Parlament alelnöke azt engedte meg magának, hogy azt mondja, a magyarokat és a lengyeleket ki kell éheztetni (...) az ő jelentésében egyenesen arról van szó, hogy bármilyen módon is jutott Magyarország egyetértésre az Európai Bizottsággal, hazánk továbbra se kapjon meg egyetlen fillérnyi uniós forrást sem, sőt, szerinte akár érvényesíteni kellene a magyarok ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást is.

Az európai parlamenti képviselő arról is beszélt, azt sem tetszik Brüsszelben, hogy hazánk békepárti álláspontot képvisel, amit pedig igazán fontosnak tartott kiemelni, hogy a gyalázkodók kórusába beszállt Donáth Anna és Cseh Katalin is, a politikus azt is elárulta, hogy a két momentumos EP-képviselő milyen vérlázító módosító javaslattal állt elő. 

Összegzésképpen a Fidesz európai parlamenti képviselője leszögezte, 

Brüsszelben változás kell, ez nem kérdés, az őrült brüsszeli bürokráciát ki kell penderíteni a brüsszeli hatalomból.

Váltásra van szükség!

Változásra van szükség a magyar európai parlamenti képviselőket illetően is. Nyolc dollárbaloldali európai parlamenti képviselő kapott mandátumot az elmúlt öt évben, és egyetlenegy nap, egyetlenegy pillanatig sem képviselték a magyar érdekeket

- jelentette ki Deutsch Tamás.

Az adásban szó esett arról is, hogy az új lengyel kormány lábbal tiporja a jogállamiságot. A botrányos lengyelországi eseményekkel kapcsolatban a Fidesz Ep-képviselője elmondta, Varsóban az úgynevezett jogállam helyreállítása zajlik.

Persze ez azzal jár, hogy egyébként fizikai és rendőri erőszakkal foglalják el a közmédiát, hogy a közmédia működésére vonatkozó jogszabályokat fenéken billentik, és azokat nem tartják be, törvénymódosítás nélkül új jogi rezsimet alkalmaznak, csak azért rúgnak ki embereket, mert egy korábbi kormányzat időszakán voltak alkalmazásban, hogy felszámolják azt a céget, hát a jogállamiság szárnyal Varsóban. (...) Magyarországtól lesz hangos az Európai Parlament, Lengyelországgal kapcsolatban pedig kussolnak, elnézést, de ezt így kell kimondani

- mutatott rá a politikus. 

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!