2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vitték az ötvenmillióval megtömött páncélszekrényt

2016. május 26., csütörtök 11:16, frissítve: csütörtök 11:16

Ötvenmillió forinttal megtömött páncélszekrényt loptak, kézikocsival elvonszolták, majd elásták. A bűncselekmény még tavaly októberben történt Mosonmagyaróvár közelében.

A négy tolvajt azóta elfogták, egyikük előzetesbe került, hárman pedig Németországban vannak rács mögött más bűncselekmények miatt. Most meglett a páncélszekrény is.

„A rendőrség ügyeletére 2015. október 4-én érkezett bejelentés arról, hogy egy Mosonmagyaróvár környéki település pénzváltójába ismeretlen személyek behatoltak, majd elloptak onnan egy páncélszekrényt és az abban levő közel ötvenmillió forintot. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a tettesek először meg akarták bontani az ingatlan falát; miután ez nem sikerült, akkor egy vascsővel lefeszítették az ablakrácsot. Több ajtót is feltörtek, és csak ezután sikerült bejutniuk az üzletbe, onnan kivonszolták a páncélszekrényt, majd túl nehéznek találták, ezért a közelből egy kézikocsit kerítettek elő, és arra rakták fel a több száz kilós páncélszekrényt. A mosonmagyaróvári nyomozóknak sikerült azonosítaniuk a kamerafelvételen látható egyik elkövetőt, H. László 29 éves dunaújvárosi lakost, akit 2015. december 7-én a Fejér megyei rendőrök segítségével elfogtak. Az előzetes letartóztatásban lévő H. László 2016. május 11-én újabb gyanúsítotti kihallgatásán feltáró, beismerő vallomást tett. Később pedig helyszíni kihallgatásakor megmutatta kollégáimnak azt a helyet, ahol két bűntársával közösen elásták az ellopott páncélszekrényt” – tájékoztatott Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!