2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Kék hírek

Túszejtés és lövés - szükség volt a terrorelhárítókra a főváros VII. kerületében + videó

A BRFK nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, aki VII. kerületi lakásában kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét, mielőtt a TEK ártalmatlanná tette.

  • Túszejtés és lövés - szükség volt a terrorelhárítókra a főváros VII. kerületében + videó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és zaklatás vétség miatt folytat eljárást egy 44 éves budapesti lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint N. Csaba 2024. február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta egy látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

Tekintettel arra, hogy a videó alapján feltételezhető volt, hogy fegyveres túszejtés áll fenn, a helyzet megoldása érdekében a BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot. A helyszínre kiérkező egység tárgyalója azonnal megkezdte a munkát a nem együttműködő személlyel. A TEK helyszínen lévő erői felkészültek a túszhelyzet végleges felszámolására és az ingatlanba történő behatolásra, végül – közel másfél órás tárgyalás után – sikerült elérni, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt. Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége ekkor elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. N. Csaba beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Fotó: Képernyőfotó, YouTube

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt

A "három csapás" alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre – erőszakos többszörös visszaesőként – azt a férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.
Három ember meghalt egy kamion rakterében az M1-es autópályán

Három ember meghalt egy kamion rakterében az M1-es autópályán

A jelenlegi adatok szerint kedden 14 óra körül az M1-es autópálya 72. kilométerénél, a sztráda Győr felé vezető oldalán egy nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény forgalmi okok miatt hirtelen fékezett. Ennek következtében a rakománya elmozdult, és ráborult a raktérben szabálytalanul tartózkodó személyekre. Az eset során három fő életét vesztette, ketten megsérültek, őket kórházba vitték.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!