2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Tagadta bűnösségét a bíróság előtt a miskolci cserbenhagyásos gázoló

Hír TV

2017. november 21., kedd 18:33, frissítve: kedd 19:34

A vádlott másfél éve gázolt el egy teherautóval egy ittas nőt, aki a helyszínen életét vesztette. A sofőr korábbi vallomásában azzal védekezett, hogy nem emlékszik a történtekre.

A vádlott tavaly májusban munkálhatója teherautóját vezette az esti órákban Miskolcon. Kivilágított közúton haladt, mégsem vette észre az út közepén előregörnyedve álló nőt, akit az ügyészség szerint fékezés nélkül ütött el. A baleset helyszínéről a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott.

„Az ütközés következtében a sértett fejével, illetve törzsével és alsó végtagjaival feje fölött átfordulva az út hossztengelyével párhuzamosan fejjel a tehergépkocsi felé az úttestnek csapódott, majd a továbbhaladó jármű alsó részében megakadva az a sértettet vonszolni, illetve görgetni kezdte. A sértett teste végül fejével a menetiránynak, az úttest jobboldali szélétől 2,8 méterrel került nyugalmi véghelyzetbe” – ismertette Palágyi Péter, a Miskolci Járási Ügyészség ügyésze.

A vádlott a bíróságon nem tett vallomást, annyit mondott, hogy nem ismeri el a bűnösségét. A bíró a korábban tett rendőrségi vallomásait olvasta fel.

Az áldozat ittas volt ugyan, de a szakértői vizsgálat szerint, ha a sofőr fékez, akkor a nő minden bizonnyal ma is élne.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!