2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Potencianövelőt vett a gyilkosság napján is

2017. március 21., kedd 18:17, frissítve: kedd 18:17

Könyörtelenül végzett gondozottjával három éve az a nő, akit életfogytiglanra ítélt első fokon a Debreceni Törvényszék. A vád szerint az eladósodott vádlott azért vágta el az idős asszony torkát, hogy megszerezze a pénzét, amelyet milliós hiteltartozása törlesztésére és párjára költött. Az ítélet nem jogerős.

A 81 éves özvegyasszony Bocskaikertben élt, a község Debrecen közelében fekszik. Őt nem gondozta a vádlott, aki házi segítségnyújtásból élt. Az áldozatot azzal az ürüggyel kereste fel, hogy kölcsönvenné tőle a betonkeverőjét. Dulakodni kezdtek, a vádlott kést rántott, elmetszette az özvegyasszony nyakát, majd kifosztotta az áldozatot. Bűnösségét hiába tagadta a Debreceni Törvényszéken.

„A bíróság a vádlottat halmazati büntetésül életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül tíz év közügyektől eltiltásra ítéli. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben állapítja meg” – közölte Mocsáry Eszter tanácsvezető bíró.

A vádlott többmilliós tartozást halmozott fel. A nő azután kezdett eladósodni, hogy összeállt egy férfival. A gyilkosság napján is tízezreket költött a férfira. „Potencianövelő szert kellett vásárolnia, emiatt ezen a napon 15 órakor kellett találkoznia az eladóval. Ennek vételára 66 ezer forint volt” – ismertette a bíró.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a vádlott is fellebbezett. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!