2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Ölt a csendes gyilkos

,

2017. január 11., szerda 11:52, frissítve: szerda 16:21

Kettős tragédia történt ma hajnalban a Veszprém megyei Tapolca-Diszelen. Egy középkorú házaspár feltehetően szén-monoxid-mérgezést szenvedett. Az emeleten lakó felnőtt gyerekeik találtak rájuk, mentőt hívtak, de az életüket már nem lehetett megmenteni.

A rendőrök, a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei órákon át helyszíneltek, vizsgálódtak a tapolcai családi háznál. Az eszméletlen szülőkre a velük együtt élő felnőtt gyerekeik találtak rá hajnalban. Úgy tudjuk, a macska folyamatos nyávogására ébredtek öt óra után.

„Felmerült a szén-monoxid-mérgezés gyanúja. A tapolcai tűzoltók egy átszellőztetett lakást tapasztaltak, az ő mérő műszereik nem mutatták ki a szén-monoxid-jelenlétét. A továbbiakban a katasztrófavédelem a társszervekkel együtt vizsgálja az eset körülményeit” – közölte Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A kazán újraindítása után a tűzoltók újabb méréseket végeztek, és rövid idő után nagyon magas szén-monoxid-koncentrációt mértek. A szakemberek a fűtési rendszerben eddig nem találtak hibát. Szén-monoxid-jelző nem volt a házban.

Az ötven év körüli férfi korábban katonatiszt volt, nyugdíjazása óta a tapolcai polgármesteri hivatalban dolgozott recepciósként.

„Felfoghatatlan. Gyakorlatilag egy fiatal családapáról beszélünk, a feleségével együtt ilyen tragikus körülmények között hunyt el. Ezért gondoltam azt, hogy összehívok állománygyűlést az önkormányzat dolgozói, illetve az önkormányzathoz tartozó egyéb dolgozók számára. Annak ellenére, hogy közhelynek számít ma már a szén-monoxiddal kapcsolatos veszélyek ismertetése a tévében, az országos médiában, a katasztrófavédelem segítségével még egyszer alaposan átmegyünk azokon a pontokon, hogy miként tudjuk megelőzni az ilyen tragédiákat” – közölte Dobó Zoltán polgármester.

A önkormányzat felajánlotta, hogy mindenben segíti a házaspár árván maradt három huszonéves gyermekét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!