2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Megölték gyermeküket az öngyilkos szülők

2017. szeptember 5., kedd 17:45, frissítve: kedd 18:19

A hajdúszoboszlói szülők öngyilkosságot követettek el, gyermekük pedig bűncselekmény áldozata lett a rendőrség közlése szerint. A háromtagú családot hétfő este találták meg holtan. A távirati iroda szerint az apa az erdőben mérget itatott a fiával, majd magával is végzett, míg felesége otthonukban felvágta az ereit. Az MTI arról is írt: a férjet korábban elbocsátották munkahelyéről.

Megrázta a hajdúszoboszlói társasház lakóit a tragédia. Azt mondták: csendesen élt a háromtagú család, veszekedést sem hallottak soha.

„Nem gondolta volna az ember, hogy ez történik. Teljesen odavagyunk, az egész lépcsőház. Köszönőviszonyban voltunk” – mondta az egyik szomszéd, Erdész Lászlóné.

A negyvenegy éves édesanya holttestét a harmadik emeleti lakásukban találták meg a rendőrök hétfő este. A helyiek szerint egy levél volt mellette, amelyben leírta, hogy hol van a férje és a gyermeke.

A negyvenöt éves férfi és a hat és fél éves kisfiú holttestére hajdúszoboszlói lakásuktól csaknem húsz kilométerre, Hajdúszovát és Kaba között egy erdőben találták meg. A rendőrség közlése szerint a gyermekkel valamelyik szülő végzett.

„A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja a halálesetek körülményeit. A tanúkihallgatások és az adatgyűjtések jelenleg is zajlanak. Az igazságügyi orvosszakértő szerint apa és az anya öngyilkos lett, de ennek körülményeit még vizsgálják” – ismertette Dobó Dénes, a főkapitányság szóvivője.

A klinikai szakpszichológus szerint a szülők tettének számos oka lehet. „Az öngyilkossághoz vezető út, csak hogy lássuk, egy folyamat, sok tényező határozza meg, ennek az utolsó szakasza a megcselekvés. A depresszió egy ok a sok közül, az egzisztenciális probléma vagy az ebből fakadó kilátástalanság, bizonytalanság érzése is egy a sok közül” – ismertette Makai Gábor.

A gyermek ügyében emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!