2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Megfékezték a fővárosi paneltüzet

2017. január 9., hétfő 18:14, frissítve: kedd 10:12

Karácsonyfa gyulladt ki hétfő délután Budapesten. A tűz gyorsan terjedt, a XV. kerületi Nyírpalota utcai panellakás csaknem teljesen kiégett. Öt embert vittek kórházba füstmérgezés gyanújával, köztük két gyermeket. A tüzet gyorsan eloltották, addig a lakók melegedőbuszokon várták, hogy visszatérhessenek otthonukba.

Több méteres lángok csaptak ki a panelház ablakán. A fekete füstoszlop a fentebbi emeleti lakásokat is beterítette. A lángok a második emeleti lakásból másodpercek alatt átterjedtek a harmadik emeleti erkélyre, a tűzoltók azonban percek alatt megfékezték a tüzet.

„Arra értem haza, hogy már lángol a második emelet” – mondta egy lakó.

A panelház homlokzatát több emelet magasságig korom fedte az oltás után. Öt embert vittek kórházba füstmérgezés gyanújával, köztük két gyermeket.

„A tűz egy lakást érintett, annak is az egyik helyiségét. Az előzetes információk szerint a karácsonyfa gyulladt ki, innen terjedt át a tűz a függönyre, majd a lakás bútoraira. A tűz részben megrongálta az előszobát is” – közölte Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzben megsérült a tömb fűtésrendszere is, órákig tartott, míg megjavították. A lakók melegedőbuszban várták ki az épület átszellőztetését és a fűtés újraindítását. A kiégett lakás használhatatlanná vált.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!