2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Kék hírek

Majdnem a felére csökkentették a saját újszülöttjét megfojtó nő büntetését

Tizenhatról tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette jogerősen a csütörtökön ülésező Pécsi Ítélőtábla annak a somogyi nőnek a büntetését, aki megölte újszülöttjét tavaly októberben.

  • Majdnem a felére csökkentették a saját újszülöttjét megfojtó nő büntetését

A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a vádlott - egy jelenleg 28 éves, büntetlen előéletű, háromgyerekes nő - eltitkolt terhességet követően hozott világra egy egészséges fiúgyermeket tavaly októberben, majd ellátatlanul hagyta, egy nadrággal megfojtotta őt, holttestét pedig szemeteszsákba tette és egy ingatlan udvarán elrejtette.

A Kaposvári Törvényszék idén májusban tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a nőt, büntetését tizenhat év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésben határozta meg azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A nő és védője felmentésért, illetve enyhítésért bejelentett fellebbezése miatt eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést az enyhítő körülmények túlsúlyára figyelemmel eltúlzottan súlyosnak találta, továbbá az ítélet a táblabíróság szerint a hasonló ügyekben követett bírói gyakorlatnak sem felelt meg, ezért a vádlott büntetését tíz év, szintén fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Véget ért Robert Fico műtétje

Véget ért Robert Fico műtétje

A TA-3 hírtelevízió információi szerint az operáció 3 óra 40 percig tartott. A csatorna szerint Fico jelenleg mély altatásban van, és így is marad a következő órákban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Három ember meghalt egy kamion rakterében az M1-es autópályán

Három ember meghalt egy kamion rakterében az M1-es autópályán

A jelenlegi adatok szerint kedden 14 óra körül az M1-es autópálya 72. kilométerénél, a sztráda Győr felé vezető oldalán egy nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény forgalmi okok miatt hirtelen fékezett. Ennek következtében a rakománya elmozdult, és ráborult a raktérben szabálytalanul tartózkodó személyekre. Az eset során három fő életét vesztette, ketten megsérültek, őket kórházba vitték.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!