2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Két évet kapott az idős gázoló

2017. május 25., csütörtök 16:21

Jogerősen két év letöltendő fogházra ítélték, és végleg eltiltották a járművezetéstől a nyolcvanéves debreceni gázolót halálos közúti baleset gondatlan okozásáért. Az idős férfi 2015 februárjában két gyalogost gázolt el, az egyik áldozat a helyszínen meghalt, a másik maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az idős férfi ismerte az éles kanyart, amelyet legalább óránkénti 75 kilométeres sebességgel próbált bevenni 2015 februárjában. A vizes aszfalton megcsúszott az autó, lesodródott az útról, és a járdán elütött két közmunkást. Egy ötvenhat éves asszony a helyszínen életét vesztette, negyvennyolc éves társa pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azóta önálló életvitelre képtelen.

A nyolcvanéves sofőrt első fokon két év fogházra ítélték, és véglegesen eltiltották a járművezetéstől. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett arra hivatkozva, hogy az idős férfi állandó ápolásra szorul. Volt már ilyenre példa – mondta a meghatalmazott védő a Debreceni Törvényszéken. Kovács Kornélia emlékeztetett, hogy a bíróságnak az semmiképp nem a dolga, hogy embertelen ítéletet hozzon a vádlottal szemben.

A másodfokú bíróság végül helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A nyolcvanéves férfinak két évet kell letöltenie fogházban halálos közúti baleset gondatlan okozásáért.

„A törvényszék egyetértett a Debreceni Járásbíróság ítéletében kiszabott szabadságvesztés büntetés mértékével, és elsősorban a társadalom védelme, a büntetés generális preventív jellege okából nem tartotta indokoltnak próbaidőre való felfüggesztését” – ismertette Nagy Antal, a törvényszék tanácsvezető bírója.

A vádlott jó magaviselet esetén a büntetés felének letöltése után szabadulhat feltételesen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!