2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Két és fél milliárdos kárt okoztak a költségvetésnek

2016. június 17., péntek 11:24, frissítve: péntek 12:16

Többmilliárdos adócsalást leplezett le a NAV. A munkaerő-kölcsönzésre épülő budapesti bűnszervezet két és fél milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek, mert nem fizetett áfát, és a készpénzben felvett pénz egy részét adózatlan munkabérként borítékban osztotta ki.

A bűnszervezet titkos irodát tartott fenn, és profi, külföldi szerverről működő informatikai hálózat kiépítésével próbálta elrejteni feketekönyvelését. Az adóhatóság nyomozói több százmillió forint értékben foglaltak le ingatlanokat és készpénzt. Az ügynek húsz gyanúsítottja van, öten – köztük a bűnszervezetet irányító házaspár – előzetesbe került.

„A bűnszervezet szigorú alá-fölé rendeltségi viszonyban működött. Egy házaspár és két férfi irányította, a további szerepek is tisztázottak voltak: végrehajtók, pénzfelvevők is dolgoztak nekik. Volt, aki a munkaerő-igényeket hangolta össze vagy a beosztásokat intézte. Főként őrzés-védelmi, vagyonőri és futárszolgálati feladatok ellátására szerződtek. Hogy megspórolják a munkavállalók után fizetendő adókat és járulékokat, egy cégláncolatot hoztak létre. Összesen 1,6 milliárd forintot spóroltak több mint ötezer munkavállalón, és 870 millió forint áfát csaltak el” – tájékoztatott Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!