2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Házi őrizetben Tasnádi

2017. március 25., szombat 19:04, frissítve: vasárnap 12:26

Harminc napra házi őrizetbe kerül Tasnádi Péter orgazdaság és közokirat-hamisítás miatt, társát pedig előzetes letartóztatásba helyezik. Tasnádi és társa sajtóhírek szerint most egy lopott luxusautót több százezer forint fejében juttatott volna vissza a tulajdonosához.

2004. május elsején szabadult a Kozma utcai börtönből Tasnádi Péter, aki az első magyar maffiaper főszereplője volt.

2016. szeptember 16-án a tiszalöki intézetből távozott a vállalkozó, hét évet ült egyebek mellett azért, mert sósavval öntette le anyósa arcát.

2017. március 24-én Tasnádi Pétert ismét elfogták, a Liszt Ferenc repülőtéren. Orgazdaság miatt vették őrizetbe Sz. Jenővel együtt a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján.

Februárban egy fővárosi, III. kerületi parkolóból elloptak egy nagy értékű luxusautót, úgy tudjuk, egy harmincmillió forintot érő Audit, amely a gyanú szerint Tasnádiékhoz került. A tulajdonosnak pedig felajánlották, hogy három és fél millióért visszaszerzik az autót, végül a sértett kétszázötvenezer forintot fizetett.

Bár az üzletember most megtiltotta, hogy kép vagy hangfelvétel készüljön róla, Riasztás című műsorunknak tavaly, a szabadulása után nyilatkozott.

„Mit tudom én, elítéltek tizenhárom ügyben. Soroljam, hogy leöntöttem az anyósomat sósavval, anyósomnak az arca olyan, mint a magáé. Szakértő megállapította, hogy egy napon belül gyógyuló sérülés, kamu az egész, de a bíró elítélt” – mondta akkor Tasnádi.

„Fennáll a bűnismétlés veszélye, ugyanis a másodrendű gyanúsított is többszörösen büntetett előéletű, többszörösen visszaeső személy minősítésű, és ő is több büntetőeljárás hatálya alatt követte el ezt a büntetőeljárás alá eső bűncselekményt” – mondta Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

Tasnádi Péter nyomkövetőt nem kapott, de hetente négyszer ellenőrzik majd a rendőrök – mondta Tuza Péter ügyvéd.

– A bíróság a védelem beadványának helyt adva enyhébb kényszerintézkedést alkalmazott, s házi őrizetet rendelt el.

– Elégedettek?

– Én nem érzek elégedettséget akkor, amikor ilyen körülmények között, mint Tasnádi Pétert, valakit elfognak, amikor ennek semmi értelmét nem láttam, és nem is látom most sem. Tasnádi Péter minden idézésre mindig megjelent, teljesen felesleges csinnadratta volt a repülőtéren elfogni őt, ha neki küldenek egy idézést, akkor ő megjelenik minden hatóság számára.

Az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A többszörös visszaesés miatt orgazdaságért hét és fél év szabadságvesztés is kiróható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!