2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Halálos tömegszerencsétlenség: nincs magyar érintett

2017. február 15., szerda 17:00, frissítve: szerda 18:16

Nincs magyar érintettje az M43-as autópályán történt reggeli tömegbalesetnek. Összesen hét jármű ütközött össze a csanádpalotai határátkelőhely előtt – a karambolban négyen meghaltak, tizenöten pedig megsérültek.

Teljes volt az útzár szerdán reggel az M43-as autópályán szerdán reggel fél nyolctól a Románia felé haladó irányban. Hét román és bolgár jármű ütközött össze a sűrű ködben. „Reggel 7.30 körül érkezett bejelentés arról, hogy baleset történt az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán mintegy egy kilométerre a Csanádpalota határátkelőhelytől. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők nagy erőkkel vonult a helyszínre, hiszen úgy tudtuk, hogy több gépjármű ütközött. Ez be is igazolódott: kisteherautók, mikrobuszok, illetve egy busz is részese volt a balesetnek, melyek bolgár és román honosságúak” – mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szabó Szilvia Katalin.

A katasztrófavédelem hármas riasztási fokozatot rendelt el és nagy erőkkel vonult a szerencsétlenség helyszínére, hogy a műszaki mentést elvégezzék.

„Összesen öt városból hét tűzoltógépjármű vonult a helyszínre Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Mezőkovácsházáról és Orosházáról. A műszaki mentés irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végezte, tűzoltó kollégáim összesen négy elhunyt és öt fő sérült mentésében vettek részt, melyet feszítővágó berendezés és motoros gyorsdarabolóval végeztek” – Hallai Zsolt Csongrád megyei tűzoltósági főfelügyelő.

A mentőszolgálat is tíz járművel vonult fel a baleset helyszínére. Négy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rajtuk már nem tudtak segíteni. A szerencsétlenség során további tizenöt fő ellátását kellett megoldani.

„A sérültek között vannak fedett mellkasi és hasi sérültek, végtagtöröttek, agyrázkódást elszenvedett betegek és többszörös zúzódásban szenvedők. A mentőellátás során, valamint a szállítás idején állapotuk mindvégig stabil volt” – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, Zentay Attila.

A 15 sérült közül 13-at a Szegedi Tudományegyetem sürgősségi betegellátó osztályára és a makói kórházba szállították. A rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!