2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Fulladás aktus közben: felfüggesztett börtönt kapott az élettárs

2016. május 6., péntek 20:11

Gondatlanságból elkövetett emberölésért találták bűnösnek, és egy év négy hónapra ítélték azt a férfit, akinek még 2015 januárjában fulladt meg élettársa egy nemi aktus során.

A bíróság az 1-től 5 évig kiszabható szabadságvesztés mérlegelésekor sok enyhítő körülményt vett figyelembe, ezért az enyhe határozat. A két évre felfüggesztett ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be. A mostani határozat így még nem jogerős. A precedens értékű ügy, a védelem álláspontja szerint, csak egy véletlen tragédia és nem egy bűncselekmény volt.

„A bíróság a büntetés kiszabása körében értékelte a számos enyhítő körülményt, így azt, hogy a vádlott nem bűnöző, tehát büntetlen előéletű. Azt, hogy az egész cselekmény megviselte a vádlottat is, emiatt el is költözött a városból. Ezenkívül értékelte azt is, hogy tulajdonképpen eltartotta, befogadta a sértettet is. Ugyanakkor a bíróság úgy ítélte meg, hogy a büntetés kiszabására szükség van, hiszen társadalmi üzenete is kell hogy legyen az ítéletnek. És ez pedig az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ami a hálószoba falai között történik, abból is lehet bűncselekmény” – mondta el Máté Kinga, a Győri Törvényszék sajtószóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!