2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Felgyújtotta házát a férfi, ketten meghaltak

2017. július 17., hétfő 20:04

Családi veszekedés miatt gyújtotta fel saját házát egy mezőcsáti férfi. A házban egy felnőtt és három gyermek aludt. Miközben a lángok terjedtek, a gyújtogató elmenekült a helyszínről. Két gyerek ki tudott menekülni a házból, de az apa és másfél éves kislánya életét vesztette a tűzben.

Hétfő hajnalban riasztották a tűzoltókat egy lángra kapott mezőcsáti házhoz.

„Az egységek kiérkezése előtt a teljes terjedelmében lángoló ingatlanban egy háztartási gázpalack felrobbant. A tűzoltók az épület átvizsgálása során két elhunytat találtak az épületben. Két gyermek időben el tudta hagyni a házat, elhelyezésükben rokonaik nyújtottak segítséget. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult” – közölte Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A házból egy tizenkét és egy tizennégy éves gyermek jutott ki, a harminchárom éves apa és másfél éves gyermeke meghalt a tűzben. A helyiek szerint a lakóknak rossz volt a viszonyuk a ház tulajdonosával, azt mondják, ő gyújtotta rájuk álmukban az épületet.

„Állítólag volt valami viszály, akivel laktak, azt nem tudom, milyen. Azé a lakás, aki begyújtotta. Ezek csak ott laktak, sógorságban voltak. Állítólag ebből adódott az egész” – mondta Horváth József.

A rendőrök ma Mezőcsáton elfogták a gyújtogatót. A harminchat éves férfit őrizetbe vették, emberölés miatt folytatnak ellene büntetőeljárást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!