2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Elítélhetik a nagyapát, kinek szeme láttára gázolták el unokáját

2017. április 24., hétfő 18:36

Gondatlansággal elkövetett emberöléssel vádolja a Kaposvári Törvényszék azt a férfit, aki – miközben egy mozgóárusnál vásárolt – nem figyelt unokájára, a gyereket pedig halálra gázolta az induló teherautó. A sofőrt csak tanúként hallgatják meg. A büntetőügy tárgyalása most kezdődött el a bíróságon.

A vádlott tavaly nyáron élettársával és két és féléves unokájával a falujukba érkező mozgó ABC teherautóból vásárolt. Amikor befejezték, a kocsi előtt akartak elmenni. A kisfiú előreszaladt, amit a sofőr nem láthatott. Elindult, a gyereket elütötte, aki a helyszínen életét vesztette.

„A sértett a gázolás következtében a vádiratban részletezett sérüléseket szenvedte el. Halála a gázolással összefüggésben az elszenvedett belszervi sérülések miatti vérvesztéses következményes vérzéses sokk miatt következett be” – közölte a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze, Somogyiné Beregi Andrea.

A vádlott, H. Gyula csak részben ismerte el felelősségét. Azt mondta, abban hibázott, hogy nem fogta meg a kisfiú kezét. Szerinte azonban a sofőr fülhallgatóval a fején nagy gázzal indult el, és akkor sem állt meg, amikor látta, hogy elütötte a gyereket.

– Kiabáltam a sofőrnek, álljon meg, nem állt meg.

– És ő egyáltalán nem állt meg?

– Nem.

– Hanem?

– Továbbhajtott.

– És utána sem állt meg?

– Kinyitotta az ajtót, hátranézett, és mondtam neki, de akkor már a kisgyerek bent volt a kezemben, mondtam neki, hívjál mentőt, hívjál mentőt. Becsapta az ajtót, elment, nem állt meg.

A 45 éves vádlott korábban már volt büntetve kiskorú veszélyeztetése miatt. A tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!