2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Elítélhetik a halálkamion csempészeit

2017. június 21., szerda 09:25, frissítve: szerda 15:49

Ma kezdik tárgyalni a halálkamion ügyét a Kecskeméti Törvényszéken.

A hetvenegy ember halálát okozó bűnszervezet tagjai ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség embercsempészés és más bűncselekmények miatt emelt vádat május elején.

Az embercsempész banda 2015 februárja és augusztusa között harmincegyszer szervezett fuvarokat, de a 2015. augusztusi eset előtt nem halt meg senki. Akkor az egyik hűtőkocsiban hetvenegy migráns, köztük négy gyermek fulladt meg, a holttesteket egy nappal később találták meg az osztrák–magyar határ közelében, Pándorfalu mellett.

„Az elsőrendű vádlott bűntársaival együttműködve Budapesten is toborzott olyan illegális migránsokat, akik anyagi ellenszolgáltatásért Németországba, illetve Ausztriába akartak eljutni. szükség esetén az elsőrendű vádlott a szerb-magyar határ térségében vagy Budapesten közreműködött a migránsoknak a szállítójárművekbe való beszállításáról is úgy, hogy a migránsokat elvezette és beszállította a járművekbe, illetve a beszállítási hely közelében figyelte a rendőri jelenlétet” – közölte Jádi János, a Kecskeméti Törvényszék tanácselnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!