2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Életfogytiglant is kaphat az inárcsi gyilkosság elkövetője

MTI

2018. július 13., péntek 10:33, frissítve: péntek 14:05

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak férfinak a letartóztatására, aki leszúrta az inárcsi hivatalban családsegítőként dolgozó nőt.

A főügyészség a távirati irodához pénteken eljuttatott közleményében a bűnügy előzményeiről azt írta: a gyanúsított, egy inárcsi férfi anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és családjának júliusban el kellett volna hagyniuk a házukat. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni nekik, azonban nem járt sikerrel. Amikor a férfi ezt a családsegítői irodában az ügyintéző nőtől hétfőn megtudta, dühös lett, elővette kését és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt.

A férfi ezután átment a polgármesteri hivatalba, ahol elmondta, mit tett.

A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A főügyészségi közlemény kitér arra, hogy a bűncselekmény, amelyben nyomoznak, minősített emberölés, ennek büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani, és annak veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért kezdeményezte a férfi letartóztatását.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!