2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:30

Kék hírek

Egyre gyakrabban távoznak fizetés nélkül a benzinkutakról + videó

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint: a legnagyobb esélye akkor lenne a benzin-kutaknak a csalókkal szemben, ha automatizálnák a töltő-állomásokat.

  • Egyre gyakrabban távoznak fizetés nélkül a benzinkutakról + videó

Reneszánszát éli az üzemanyaglopás. A rekordokat döntögető bolti lopások után egyre gyakrabban fordul elő, hogy fizetés nélkül távoznak az autósok a benzinkutakról. Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségnek elnöke azt mondta Híradónknak: a csalók felderítése sok esetben csak a szerencsén múlik. Előfordulnak olyan esetek amikor csupán figyelmetlenségről van szó. Ilyenkor sok esetben a sofőr rövid időn belül visszatér a töltőállomásra és rendezi a tartozását. 

Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke így nyilatkozott a megszaporodott lopásokkal kapcsolatban.

"Elsősorban minden benzinkúton van biztonsági kamerarendszer, tehát annak a felvételét általában megosztjuk a rendőrséggel. Tudunk feljelentést tenni."

Hozzátette: a legoptimálisabb megoldás az automatizálás lenne, ahol minden tankolás előtt előre kell fizetni. Gyakran előfordul, hogy a csalók lopott autóval vagy hamis rendszámmal érkeznek, arcukat pedig napszemüveggel és fejfedővel takarják el.

Futó Barnabás ügyvéd szerint nem könnyű a védekezés a csalókkal szemben, azonosítás után azonban a büntetést nem tudják elkerülni. Hozzátette: "Attól függ tulajdonképpen, hogy milyen értékben követi el, milyen kárt okoz. Tehát attól függ, hogy mennyi üzemanyagot tölt be ez az elkövető a gépkocsijába és utána eltávozik. tehát ettől függően olyan 1-5 évig terjedő szabadságvesztés biztos, hogy legalább kiszabható. "

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!