2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 11:00

Kék hírek

Bűnügyi eljárás indult Kozármisleny polgármestere ellen

Valami nagyon nem stimmelhet Kozármislenyben, ahonnan információink szerint iratokat és adathordozókat vihettek el a rendőrök vizsgálódni. A bűnügyi vádlott polgármester képviselőket is magával ránthat.

  • Bűnügyi eljárás indult Kozármisleny polgármestere ellen

Két hete kellett volna bíróság elé állnia a kozármislenyi polgármesternek, Biró Károly ellen ugyanis nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt indult bűnügyi eljárás. A polgármester azonban nem jelent meg büntetőügyének tárgyalásán. Helyette kórházi kezelésre hivatkozva kimentette magát, csakhogy hírportálunk birtokába került fényképfelvételek alapján a tárgyalást megelőző napon például az egyik helyi vendéglátóhelyen tartózkodott úgy, hogy láthatóan semmi különösebb problémája nem volt, kedélyesen beszélgetett.

A bíróság közlése szerint a polgármestert az ügyészség több bűncselekmény elkövetésével is megvádolta. A hatóság a nyomozása során azt állapította meg, hogy Biró az önkormányzati hivatal nevében 2014-ben két biztosítást is kötött, de egyikről sem döntött az önkormányzat, a képviselők pedig csak elvileg az egyikről tudhattak. 

Az életbiztosításokat az önkormányzat fizette, az egyik kapcsán pedig Biró 2019-ben azt kérte, hogy a saját számlájára utalják. Majd a vádlott azért, hogy az ügyletet legalizálja, 2020. márciusában rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze, ahol jutalmat állapítottak meg a részére, éppen akkora összegben, mint ami az életbiztosítás volt – közölte a hatóság. 

teljes cikk a Bama.hu honlapján olvasható.

Fotó: Bama.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint is le kell váltani a háborúpárti többséget Brüsszelben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!