2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Bíróság előtt a gyerekét fejbe lövő apa

2017. március 29., szerda 13:44, frissítve: szerda 17:46

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt áll bíróság elé az a férfi, aki tavaly ősszel a Baranya megyei Old községben engedély nélkül tartott légpuskájával fejbe lőtte 11 hónapos kisfiát. A gyerek kilenc nappal később meghalt.

A vádlott épp megválni készült légpuskájától, de előtte úgy döntött, viccből megijeszti az etetőszékben ülő, 11 hónapos fiát. A lábával dobbantott, közben a fegyver elsült, a lövedék a fején találta el. A gyerek kilenc nappal később a kórházban meghalt.

„Halálának oka az agyállomány lövési sérülés által okozott súlyos, az élettel össze nem egyeztethető roncsolódása és következményes agyduzzanat miatt kialakult agyhalál volt. A lövedék a homlokon megközelítőleg a középvonalban hatolt be, és azután közel vízszintes irányban haladt át az agyállománybon. A halál erőszakos módon, a fejet ért lövési sérüléssel közvetlen, egyenes és kizárólagos ok-okozati összefüggésben következett be” – ismertette Tóth László, a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze.

M. Dániel, a 24 éves, büntetlen előéletű vádlott a bíróságon beismerte tettét.

– El nem tudom mondani, hogy mennyire aranyos volt. Folyamatosan őt néztem, és mikor mentem WC-re, akkor is őt néztem, folyamatosan rajta volt a szemem.

– De magyarul akkor azért kérdezem, hogy azt meg tudja mondani, hogy mi volt az oka annak, hogy a gyerek felé tartja a puskát, és úgymond dobbant egyet: ijesztés vagy játékképpen vagy miért?

– Nem, nem ijesztés, hanem ez hirtelen történt. Ahogy leszedtem, úgy.

– Igen?

– Semmilyen ijesztés nem volt. Nem tudom, ez olyan hirtelen jött, hogy nem lehet elmondani ezt.

A vádlottat a bíróság egy év hat hónap, két évre felfüggesztett fogházra ítélte. A határozat jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!