2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Benzin helyett fű volt a tankban

2017. június 23., péntek 07:28, frissítve: péntek 13:05

Egy montenegrói férfi autója tankjába rejtve próbált meg az országba csempészni 27 millió forint értékű drogot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves montenegrói állampolgárral szemben. A férfi 2017. június 21-én 16 órakor személyautójával belépésre jelentkezett a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jármű átvizsgálásakor az üzemanyagtartályba rejtve több csomagban kábítószergyanús növényi törmeléket találtak – tájékoztat a Police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az autó szemléje alkalmával 42 csomagot emeltek ki a rejtekhelyről, amelyek súlya összesen 13 661 gramm volt. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a megtalált anyag marihuána, melyet a rendőrök lefoglaltak.

A lefoglalt kábítószer – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 27 millió forint.

A nyomozók a férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!