2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Benyugtatózta, majd agyonszurkálta lányát az anya – életfogytiglant kapott

2017. március 29., szerda 14:16, frissítve: szerda 17:34

Tényleges életfogytiglant kapott a tatabányai gyerekgyilkos anya. A nő benyugtatózta a lányát, majd több mint 100 késszúrással végzett vele. A bíró indokolásában azt mondta: azért szabta ki a lehető legsúlyosabb büntetést, mert a társadalomnak akar ezzel üzenni, hogy a családon belüli konfliktusokat nem lehet gyilkossággal lezárni.

Börtönőrök vezetőszáron hozták az előzetes letartóztatásban lévő nőt a Tatabányai Törvényszékre. A gyermekgyilkos akkor még nyugodt volt, később könnyeivel küszködött. A nő nyolcéves lányát 2015 áprilisában ölte meg egy tatai panzióban.

„Gyógyszereket, illetve alkoholt adott a gyermeknek, és az elkábult gyermeket 108 alkalommal szúrt-metszett sérüléseket elszenvedve a gyermek testén megölte” – mondta el az ügyész, Beke Judit.

Az áldozatot az édesapja nevelte, a vádlott csak a tavaszi szünetre vette magához a lányt.

„Két szóval jellemezve: rettenetes és felfoghatatlan. Úgy gondolom, hogy ebben mindannyian egyetértünk. Ezt gondolja odakint az utca embere, ezen a véleményen van a vádképviselet és a bíróság, az ülnökök, és egyébként megmondom őszintén, védőként magam is ugyanezt gondolom” – fogalmazott az ügyvéd, Enzsöl Péter.

A nő alkoholizmussal küszködött, pszichés betegségére nyugtatókat, antidepresszánsokat szedett. A bíróságon beismerte tettét, de a gyilkosság körülményeire nem emlékezett.

„Nagyon, nagyon megbántam a tettem, és nem tudom, hogy hogy fordulhatott ez elő, nem tudom. A mai napig nem emlékszem rá, hogy egyszerűen hogy fordulhattam a saját kislányom ellen, aki ő volt a mindenem” – mondta a vádlott, Á. Anikó.

A bíróságot azonban nem hatotta meg: a nőt még feltételesen sem lehet majd szabadon engedni.

„Őt a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítéli” – jelentette ki a Tatabányai Törvényszék tanácselnöke, Detőri Ferenc.

A tanácsvezető bíró azzal indokolta a lehető legsúlyosabb büntetést, hogy ezzel a társadalomnak akarnak üzenni.

„Az ítéletemmel azt az üzenetet kell közvetítenem a társadalom többi tagjának, hogy nem vitás, családi konfliktusok megoldásának módja nem az, hogy a hozzátartozót, különösen a gyereket megölöm” – tette hozzá a tanácselnök.

A Tatabányai Törvényszék ítélete a vádlott és védője fellebbezése miatt nem jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!