2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Állatkínzás miatt állítottak bíróság elé egy komlói nőt

Hír TV

2018. április 25., szerda 22:30, frissítve: szerda 23:10

Állatkínzás bűntette miatt áll bíróság előtt az a komlói nő, aki miatt elpusztult egy kétéves és egy kölyök kutya. A vádirat szerint a szukának nem látta el a sérüléseit, a pár napos kölyköt pedig elválasztotta az anyjától.

A vádlott kutyája három kölyköt ellett, majd pár nappal később egy kóbor kutya megharapta lábán. Az állatorvos gyógyszeres kezelést javasolt, de a vádlott ezt nem tette meg, sőt a kiskutyákat is elválasztotta az anyjuktól. A seb elfertőződött, az állat és az egyik kölyök kimúlt

– Szuka kutya a sérülései miatt átmenetileg javuló állapotot követően 2017 augusztus 25 napján, az egyik kölyökkutya pedig az anyakutyától való különválasztása következtében kialakult folyadék- és táplálékhiány miatti megbetegedésben 2017 augusztus 23-ik napja körül elpusztult – jelentette ki Firkó Zsolt, a Komlói Járási Ügyészség alügyésze.

A másik két kölyköt sikerült megmenteni, menhelyre kerültek. A 34 éves hatgyerekes vádlott a bíróságon azt mondta ő és a családja mindent megtett a kutyák érdekében.

– Azt mondta nekem az állatorvos, hogy kijött, nem lehet varrni a kutyának a sebét, mert már el van fertőződve. Akkor, mikor kihívta a néném, akkor mondta, hogy vigyük le a kutyát.
– Elismeri a felelősségét a mulasztásban, elhanyagolta a kutyákat?
– Hát, amit tudtunk, mi megtettünk – válaszolta B. Beáta vádlott.

A bíróság az állatorvost és a családtagokat hallgatta meg, a helyszínelő rendőrt – munkahelyi elfoglaltsága miatt – a következő tárgyalásra idézték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!