2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Bayer show 04:40

Vona: Amíg Terry Blackkel voltak elfoglalva, addig mi értékeltük a helyzetet

2016. november 14., hétfő 18:03, frissítve: hétfő 18:06

Gyurcsány Ferenc jutott eszébe a propagandaminiszter helyettesének, amikor arra várt volna választ a Jobbik elnöke a parlamentben, hogy támogatják-e az általuk most benyújtott alaptörvény-módosítást – az ugyanis szóról szóra megegyezik Orbán Viktor múlt héten elbukott előterjesztésével. Egyetlenegy mondatot tartalmaz csak pluszban, amely a letelepedési kötvények eltörléséről szól. Az MSZP, az LMP és a DK továbbra sem szavazza meg a módosítást.

„Szóról szóra ugyanazt az alkotmánymódosítást nyújtjuk be, de kiegészítettük egy mondattal, ami a letelepedési kötvényeket tenné alkotmányellenessé” – ezzel a kiegészítéssel nyújtotta be a múlt héten leszavazott alaptörvény módosítását a Jobbik. Vona Gábor a parlamentben úgy fogalmazott, itt az ideje eldönteni, hogy ki a hazaáruló – az, aki pénzért árulja a hazáját, vagy az, aki ezt megszüntetné. Szerinte a kormányközeli média támadássorozata a múlt heti elbukott alaptörvény-módosítás után csak a kormánypártok 2018-as vereségtől való félelmét bizonyítja.

„Hadd szóljak most a kereszténydemokratákhoz, hiszen ők megmutatták, hogyan kell isten országát építeni, halleluja, (…) önök szóltak, hogy ez nekünk nem tetszik, látom feszeng, képviselő úr, (…) de amíg Önök Terry Blackkel voltak elfoglalva, addig mi értékeltük a helyzetet. Önök nem akarják kivezetni a kötvényt, mert ebből működtetik azt az aljas kampányt a médiájukban” – jelentette ki Vona Gábor.

Milyen érzés, Gyurcsány Ferenccel egy akolban lenni? És a baloldallal egy vályúból enni? – a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára háztáji állatokhoz hasonlította a parlamenti ellenzéket a leszavazott alaptörvény-módosítás után.

„A Jobbik bazi nagy léptekkel masírozik a technikai koalíció irányába, és van igazán veszélyes letelepedés, akkor az a Jobbik letelepedése a baloldalon. Szép kis teljesítmény ez egy egykori nemzeti párttól. Köszönetet azért ne várjanak érte” – mondta Dömötör Csaba államtitkár.

Az MSZP továbbra sem támogatja az alaptörvény módosítását. Inkább saját javaslatot nyújtanak be a Rogán-féle letelepedési kötvények megszüntetésére.

„Ami arról szól, hogy a letelepedésikötvény-biznisz megszüntetése után elszámoltatásra kerülnek azok a baráti háttércégek amelyek ügyvédi irodához, kávézgató barátokhoz köthetőek. MI azt javasoljuk, hogy az ebből befolyó 100 milliárd jó része kerüljön be a költségvetésbe” – mondta Tóth Bertalan frakcióvezető.

Az ellenzéki pártok közül az LMP és a Demokratikus Koalíció képviselői is jelezték, hogy a módosítás után sem támogatják az alaptörvény módosítását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!