2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Voldemort-ügy: további hangfelvételeket hoznak nyilvánosságra

2016. augusztus 11., csütörtök 21:03, frissítve: péntek 14:56

Futó Barnabás, Mengyi Roland jogi képviselője szerint a 168 Óra „csak sugalmaz”, és megpróbálja úgy beállítani, mintha „ügyfele” bűncselekményt követett volna el azzal, hogy egy pályázat érdekében lobbizott, holott ezt eddig semmilyen bizonyíték nem támasztja alá. A Hír TV-ben megszólalt a korrupciós ügyről elsőként író újságíró is.

Futó Barnabás ügyvéd szerint az sem utal Mengyi érintettségére, hogy a 168 Óra szerint eddig azért nem hallgatták ki tanúként az ügyben a képviselőt, mert meg fogják gyanúsítani, és így a tanúvallomását nem használhatná fel a nyomozóhatóság.

Az, hogy ő részese volt különböző megbeszéléseknek, mint említettem, ez az ő kötelezettsége, ezt meg kellett tennie. De azt nem bizonyítja semmi, hogy ő valóban valamilyen bűncselekményt követett el. Az, hogy egy pályázattal kapcsolatban részt vesz egy országgyűlési képviselő, vagy adott esetben lobbizik, ez egy általános szokás, és ez nem bűncselekmény. Az, hogy valamelyik gyanúsított személy, aki itt most szerepel, őt úgy említi, hogy bűncselekményt követett el, mármint az én ügyfelem, ez nem jelenti azt, és nem is bizonyítja azt, hogy valóban el is követte volna az ügyfelem. (Futó Barnabás ügyvéd)

Egyértelmű, hogy Mengyi állt a középpontjában

Az eddig megismert hangfelvételek alapján teljesen egyértelmű, hogy Mengyi Roland Fideszes képviselő állt annak a korrupciós ügynek a középpontjában, aminek nyomozati anyagaiból több hangfelvétel leiratát is közölte a 168 Óra – ezt már szintén a Magyarország élőben című műsorunkban Rajnai Attila, a hetilap munkatársa mondta az ügy kapcsán. Az újságíró szerint a megismert felvételek bizonyítják, hogy Mengyi volt az ügy egyik mozgatórugója. Rajnai Attila azt mondta, további hangfelvételeket hoznak még nyilvánosságra.

Az egész ügy arról szól. Azért itt egybehangzó vallomások vannak. Rengeteg adat és tény arra vonatkozóan, hogy mennyit spekulálnak. Tehát azért ez egy hónapokig tartó történet, hogy hogyan oldják meg ezt a pályázatot. A végére kialakul az, hogy lesz ez a szövetkezesedés, és bepályáznak, de előtte indulnak száz. Legyen ötven. Legyen ez a téma, legyen az. Ez sem jó. Nem lesz idő arra, hogy ezt végigcsináljuk. Akkor jönnek a találkozók. Rengeteg beszélgetés van arról, hogy Mengyi Roland „alkotmányos költségként” ötmillió forintot kért előre. Készpénzben. Ezt meg kell oldani. Ezt össze kell szedniük. Erről megvan a véleményük. Sokszor úgy érzik, hogy valamelyik közülük át akarja verni őket. és személyes találkozót kérnek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ezt tényleg ő mondja a saját szájából. (Rajnai Attila újságíró, 168 Óra)

Mint ismert, meghosszabbította a nyomozást az ügyészség a Voldemort-ügyben. Ezt a sajtóban a fideszes Mengyi Rolanndal kötik össze, aki állítólag 10 millió forintért ígért előnyt vállalkozóknak egy uniós pályázaton. Az ügyben ugyanakkor nem gyanúsított a nagyobbik kormánypárt borsodi területi vezetője, még tanúként sem hallgatták ki. A 168 Óra ugyanakkor közzétett egy jegyzőkönyvet az ügyben lehallgatott telefonbeszélgetésekről, amiben szerepelt Mengyi Roland is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!