2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Vizoviczki Kubatovnak írt levelére kiváncsi a Jobbik

2016. július 30., szombat 18:23, frissítve: vasárnap 13:22

A Fidesznek nyilvánosságra kell hoznia Vizoviczki Lászó Kubatov Gábornak írt levelét a Jobbik szerint. A párt frakcióvezető-helyettese szerint csak így tudná magát tisztázni a nagyobbik kormánypárt. Az LMP külön hatóságot hozna létre a a kormány korrupciós ügyeinek vizsgálatára. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójának, Laborc Sándornak és az alvilág másik nagykutyájának, Portik Tamásnak a találkozójához hasonlította az ügyet.

A Fidesz alelnöke és az éjszakai élet egykori császára régről ismerik egymást, egy óvodába is jártak, pár éve pedig a pesterzsébeti intézmény egyik ünnepségén is találkoztak. Ezt egy az Index internetes portál által nyilvánosságra hozott fotó is bizonyítja. Vizoviczki korábban levelet is írt Kubatov Gábornak, amelyben a nagyobbik kormánypárt alelnökét arra kéri, hogy segítsen neki kijutni az előzetes letartóztatásból, cserébe ellenzéki politikusokról ígér terhelő információkat. Kubatov Gábor elismerte, hogy kapott levelet a diszkókirálytól, de azt, elmondása szerint eljuttatta a hatóságoknak.

A Jobbik arra kéri a Fideszt, hogy hozzák nyilvánosságra az alelnöknek írt levelet. „Az ügyészség azt nyilatkozta, hogy ők a bűnjelekkel együtt a bíróságra továbbították, tehát ott meg kell lennie ennek a levélnek. Szeretnénk, ha ez közszemlére tehető lenne. Az ügyészségnél is meg kell lennie, illetve hát a nyomozóhatóságnál, ahova azt Kubatov továbbította és ott mind a 10 oldalnak elérhetőnek kell lennie. Tehát a legfőbb ügyészhez fogunk fordulni, és megkérdezzük, hogy ez a levél hova futott be, bármi történt-e ezzel a levéllel, nyomozást indítottak-e, megvizsgálták-e annak a tartalmát?” – mondta Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A Kubatov-ügy előtt Portik Tamás vallomása okozott botrányt. Az Aranykéz utcai rablásért is elítélt férfi ugyanis azt vallotta a bíróságon, hogy személyesen adott át kenőpénzt Rogán Antalnak, amikor az még belvárosi polgármester volt. Az LMP külön hatóságot hozna létre a kormányhoz köthető korrupciós ügyeinek vizsgálatára. „Nekem meggyőződésem, hogy szükség volna egy olyan korrupció elleni nyomozóhatóságra, amely gyakorlatilag biztosítani tudná, hogy felderítésre kerüljenek azok a korrupciógyanús ügyek, amivel tele van a sajtó, amikkel minden nap találkozunk” – fogalmazott Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójának, Laborc Sándornak és az alvilág másik nagykutyájának, Portik Tamásnak a találkozójához hasonlította az ügyet. „Összességében az ezzel kapcsolatban az álláspontunk, hogy a történelem ismétli önmagát, hiszen már volt arra példa, hogy bizonyos, ma már nem kormánypárti politikusok és titkosszolgálati vezetők, mint Laborc Sándor is, egyeztetett bűnözőkkel azzal kapcsolatban, hogy lejárasson fideszes politikusokat. Itt ebben az ügyben is hasonlóról lehet szó, ezért ezzel a kérdéssel tovább nem szeretnénk foglalkozni” – nyilatkozta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Vizoviczki László 250 millió forintos óvadék ellenében hamarosan házi őrizetbe kerülhet. Egyelőre azonban még rács mögött van a volt diszkókirály, legalábbis szombat délután budai villáját még nem őrizték egyenruhások.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!